Published On: mie, Apr 15th, 2015

Ministerul Sanatatii pregateste o lege a vaccinarii ca urmare a campaniei antivaccinare

Share This
Tags

vaccinMinisterul Sanatatii lucreaza la o lege a vaccinarii avand ca model legislatia din mai multe tari europene, intrucat exista o campanie foarte agresiva impotriva imunizării, crescand opozitia parintilor la vaccinare, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, ministrul Nicolae Banicioiu.

 "Avem un draft al legii vaccinarii, lucram la acest document, care va reglementa situatia imunizarilor in Romania. Am luat aceasta decizie intrucat exista o campanie foarte agresiva antivaccinare, a scazut mult numarul doritorilor si a crescut opozitia parintilor. In acest context, exista riscul reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupa cum a sesizat si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Sa nu uitam ca poliomielita, o boala eradicata prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinarii", a spus Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca, pentru elaborarea acestei legi, specialistii se vor inspira din legislatia in vigoare din Franta, Germania si Polonia.

Acoperirea vaccinala in Romania se pastreaza sub nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de 95 la suta, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si hepatita B, in principal din cauza refuzului vaccinarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-