Published On: mar, Apr 21st, 2015

Milionarul brailean Marin Moraru risca sa-si piarda averea, in timp ce Marex se apropie de faliment

Share This
Tags

Marin Moraru MarexMarex, al doilea mare producător de porci din Romania, după Smithfield din Timisoara, se apropie de faliment. Firma este condusa de afaceristul brailean Marin Moraru, care, conform Topului Forbes 2014, detinea o avere de 10 milioane de euro.

Iminenta falimentului a fost anuntat de  Iulian Urban, de la firma de colectare debite “Urban si Asociatii”, mandatata de un grup de firme romanesti si straine sa recupereze datorii de 20 de milioane de euro de la Marex. In total, firma lui Moraru ar avea datorii de 100 de milioane de euro si este in insolventa de aproape 1 an.

„Da, se va ajunge la faliment. Compania duce lipsa de lichiditati, nu mai are nici cine stie incasari si, in plus au si DIICOT-ul pe cap pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Cand o companie se finanteaza neplatind taxe si impozite la stat, neplatind furnizorii si creditele, se ajunge la faliment”, a precizat avocatul Iulian Urban.

In prezent, Tribunalul Braila judeca  o cerere de faliment venita din partea creditorilor, iar la masa credala s-a înscris chiar si familia Moraru, fapt contestat de multi creditori.

Urban mai precizeaza ca este de necrezut ca se vor putea recupera datoriile uriase, astfel incat s-a deschis si actiune in raspundere asupra patronului care ar putea sa-si piarda si averea personala.

Marex Braila detine un efectiv de circa 120.000 de capete de porc, iar Smithfield Timisoara are circa 600.000 de porci. Un alt mare producător roman de porci este grupul Kosarom din Roman, cu un efectiv de 80.000 de capete.

Comentarii

comentariu

About the Author

-