Published On: Soare, Apr 26th, 2015

Maior a scris o carte despre pericolele “care cu siguranta vor veni”

Share This
Tags

Fostul sef al SRI George Maior si-a lansat, sambata, la Targul Gaudeamus, de la Cluj-Napoca, volumul "Incertitudine. Gindire strategica si relatii internationale in secolul XXI", in care se refera si la cum ar trebui sa se fereasca Romania de "pericolele care cu siguranta vor veni".

Potrivit fostului sef al SRI George Maior, cartea lansata la Targul de Carte Gaudeamus, "Incertitudine. Gindire strategica si relatii internationale in secolul XXI", este "o pledoarie pentru gandirea strategica in ceea ce priveste decizia, in statul roman, de care este nevoie de a ne feri de pericolele care cu siguranta vor veni", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sunt (pericolele – n.r.) aproape geografic, aproape din punctul de vedere al diverselor amenintari pe care le vedeti in lume, inclusiv cele de natura terorista. Daca vrem sa aparam aceasta tara trebuie sa avem si un aparat conceptual puternic. Parghiile sunt institutii puternice, personalitati care sunt in stare sa ia decizii curajoase in momente critice", a declarat George Maior, dupa lansarea cartii.
Maior a precizat ca institutiile statului s-au maturizat in ultimii 10 ani si reusesc sa "isi mentina neutralitatea" si sa "continue politicile strategice ale statului roman".

"Ne lipseste o usoara maturizare a sistemului acestor institutii, diplomatie mai activa in cadrul UE si oamenii mai bine pregatiti uneori pentru a face fata responsabilitatii. In sens chiar cultural si intelectual", a mai spus George Maior.

Comentarii

comentariu

About the Author

-