Published On: Soare, Apr 19th, 2015

Mai multi tineri, printre care si doi braileni, au inventat un dispozitiv care iti gaseste bicicleta furata

Share This
Tags

O echipa de specialisti, fosti sau actuali masteranzi la universitati de prestigiu din Olanda si Romania, a creat dispozitivul Bike Angel care, odata incorporat in bicicleta, iti poate oferi date precise despre locul in care se afla vehicolul, fiind astfel usor de recuperat in cazul in care este furat. Printre specialisti se afla si doi  braileni, conform Adevarul.

Ideea a pornit de la Bogdan Claru, de 25 de ani, din Bucuresti, un tanar intreprinzator cu diploma in Marketing International obtinuta la Universitatea din Amsterdam, Olanda. Licentiat in Marketing la Academia de Studii Economice din Bucuresti, romanul stabilit la Amsterdam lucreaza acum la firma Nike, unde coordoneaza logistica pe Europa Centrala si de Sud-Est.

Impreuna cu Tiberiu, coleg de facultate, Bogdan a vrut sa creeze un sistem antifurt care sa ajute la detectarea bicicletei, in cazul in care ar fi furata. Cei doi i-au cooptat in echipa pe Cristian Tranca, de 25 de ani, din Constanta, masterand la Automatica si Calculatoare in cadrul Politehnicii Bucuresti, pe Alexandru Suditu, de 26 de ani, din Braila, absolvent al Universitatii Royal Holloway din Londra, cu specializare pe Information Security si pe Mihai Botnaru, de 25 de ani, din Orhei, Republica Moldova, absolvent de Constructii in Romania.

Sistemul creat in aceasta formula a devenit chiar mai performant decat se spera la inceput: tinerii inventatori spun ca bicicleta nu mai poate fi furata, pentru ca hotii s-ar lasa pagubasi stiind ca n-ar ajunge prea departe cu ea.

„Punand problema furtului bicicletelor si nevoia unui sistem mult mai sigur impotriva furtului, am realizat foarte repede ca furtul este mai greu de prevenit si ca marea problema este ca bicicletele nu mai pot fi recuperate. Asadar am venit cu ideea unui dispozitiv nedetectabil de hoti, cel putin in prima faza, care sa te alerteze cand cineva iti ia bicicleta si sa iti ofere sansa sa o recuperezi imediat dupa incident“, relateaza Cristian Tranca.

Avand sprijinul companiei la care lucreaza, baietii s-au apucat de treaba. Asa a aparut Bike Angel, ingerul pazitor al bicicletei, despre care creatorii spun ca este primul dispozitiv cu adevarat invizibil hotilor. „Ingerul“ este introdus in cadrul bicicletei, intre pedale si sa, apoi se armeaza cu telefonul mobil, de pe aplicatia dedicate, Android sau iOS.

Cand cineva incearca sa miste bicicleta, Bike Angel trimite o alerta prin SMS sau prin aplicatie si incepe urmarirea prin GPS a bicicletei. Un hot de bicicleta, chiar daca este avertizat ca vehiculul are montat un astfel de dispozitiv, va avea nevoie de 5 minute pentru a-l scoate din cadrul metalic.

Ca sa intre in productie de serie, dispozitivul Bike Angel a fost inscris pe platforma de finantare Kickstarter, unde comunitatea poate contribui la realizarea proiectului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-