Published On: joi, Apr 2nd, 2015

La nivelul IPJ se asteapta decizia Bucurestiului: Cine preia conducerea Politiei? Gluga sau Condruz

Share This
Tags

catalin chivu (13)EXCLUSIV INFOBRAILA

La nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului se asteapta decizia Ministerului de Interne pentru ca unul dintre cei doi adjuncti sa preia comanda interimara a institutiei, dupa retragerea surprinzatoare din Politie a comisarului-sef Catalin Chivu. In prezent, IPJ are doi adjuncti: cms. sef Valentin Condruz (ordine publica) si cms. sef Adrian Gluga (politie judiciara).

Conform informatiilor obtinute de Infobraila, decizia de la Ministerul de Interne urmeaza sa soseasca in cursul zilei de astazi.

INFORMATIA PUBLICATA DE ZIARUL INFOBRAILA, PE 31 MARTIE, IN EXCLUSIVITATE:

La aproximativ 3 saptamani dupa ce a fost instalat oficial la sefia Inspectoratului de Politie al Judetului, obtinand, la sfarsitul lunii februarie a.c., in instanta, repunerea in functie, comisarul-sef Catalin Chivu s-a retras, marti, din Politia Romana, renuntand astfel si la functia de sef al IPJ Braila.

Decizia lui Chivu este surprinzatoare daca tinem cont ca, in interviurile acordate presei locale dupa numire, acesta nu a facut vreo declaratie prin care sa dea de inteles ca are de gand sa renunte la mandat, ba din contra. 

In urma cu zece ani, maiorul Catalin Chivu era numit, la doar 37 de ani, la comanda Inspectoratului de Politie al Judetului, devenind astfel cel mai tanar sef de inspectorat din tara. Destituit din functie dupa sase ani, prin ordinul ministrului democrat-liberal Traian Igas, comisarul-sef Chivu si-a desfasurat activitatea in cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ pana la sfarsitul lunii februarie 2015, cand, ca urmare a unei decizii definitive a Curtii de Apel Brasov, a fost repus pe fotoliul de sef al Politiei.

Chivu a contestat in instanta ordinul lui Igas si astfel, dupa patru ani de la «decapitare», judecatorii au dispus repunerea pe functie si plata drepturilor salariale restante. 

Comentarii

comentariu

About the Author