Published On: mar, Apr 28th, 2015

Joi, administratia locala este paralizata / Se vor elibera doar certificate de deces

Share This
Tags

greva-functionari800Brailenii care au de rezolvat probleme urgente, unde este necesar un drum la ghiseele Primariei, Consiliului Judetean sau ale institutiilor din subordinea acestora, trebuie sa le rezolve astazi pentru ca joi, 30 aprilie, functionarii din administratia publica locala vor fi in greva generala. Aproximativ 30% din totalul salariatilor din administratia publica locala, la nivel national, vor intra in greva.

Functionarii din Primarie si din CJ, afiliati la Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) sunt nemultumiti de dezinteresul Executivului fata de problemele generate de salarizarea deficitara a angajatilor din acest domeniu.

La sfarsitul lunii trecute, primarul Aurel Simionescu se arata ingrijorat de anuntul privind o posibila greva generala in administratie, care a devenit intre timp certitudine, mentionand ca este adevarat ca functionarii in cauza au salarii “foarte mici”, insa fara sa vada cu ochi buni paralizarea activitatii administratiei publice.

“O formula de greva, in sensul ca nu mai primim documente, acte de casatorie, de deces, deci o actiune de protest dusa la extreme de genul asta nu poate duce la nimic bun; trebuie sa ne gandim ca rostul nostru este de a asigura serviciile pentru cetateni”, a spus la acel moment edilul.

Secretarul general al FNSA, Bogdan Schiop a precizat ca actiunea de protest este declansata ca urmare a nepasarii si dezinteresului manifestate de Guvern fata de problemele generate de salarizarea deficitara a angajatilor din administratia publica locala.

“Federatia organizeaza, joi, 30 aprilie, la nivel national, o greva generala de o zi in administratia locala, in primarii si consilii judetene, ca urmare a nepasarii si dezinteresului manifestate de catre Guvern fata de problemele generate de salarizarea deficitara a angajatilor care isi desfasoara activitatea in institutiile din administratia publica locala, cea mai slab platita categorie de salariati din sistemul bugetar. Au fost colectate aproape 18.000 de semnaturi din partea membrilor de sindicat care sustin declansarea grevei. Activitatea in institutiile publice va fi intrerupta aproape in totalitate, urmând sa asiguram in ziua grevei generale doar serviciile de decese si de plata a amenzilor care trebuie achitate in 24 de ore”, a declarat Schiop.

Revendicarile sindicalistilor privesc reglementarea si liberalizarea acordarii tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica incepând cu anul 2015 si majorarea salariilor pentru angajatii din administratie, tot incepând cu acest an, in proportie de 10 la suta.

Liderul sindical a mai declarat afirmat ca, dupa trei ani de guvernare, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie a constatat ca politicile actualului Guvern cu privire la administratia publica locala din România nu difera cu nimic fata de cele aplicate de catre guvernele anterioare, actualul Executiv putând fi considerat “un demn continuator al politicilor prin care se mimeaza dialogul social”.

Actiunea de protest va incepe la ora 8.00 si se va incheia la ora 16.00, functionarii urmând sa mearga la serviciu, insa fara sa lucreze, fiind eliberate doar certificate de deces.

Dupa greva generala de o zi, va fi organizat un miting la Bucuresti, in 27 mai, la care sunt asteptati sa participe 3.000 de persoane. De asemenea, va fi organizata o actiune de strângere de semnaturi in vederea declansarii grevei generale pe termen nelimitat in administratia publica in luna octombrie.

FNSA este o federatie reprezentativa la nivel national având circa 40.000 de membri din primarii, consilii judete si institutii subordonate acestora la nivel national.

Comentarii

comentariu

About the Author

-