Published On: mie, Apr 1st, 2015

INREGISTRARI INCENDIARE din biroul lui Bunea Stancu: Cum dirija fostul baron banii de la handbal

Share This
Tags

Gheorghe Bunea Stancu stabilea cand si daca erau platite jucatoarele echipei locale de handbal, conducand din umbra HC Dunarea. O serie de inregistrari ambientale, publicate in exclusivitate de Ziarul Infobraila, arata, fara echivoc, ca Stancu era cel care dirija destinul echipei de handbal, dar si a jucatoarelor, directorul executiv al clubului fiind doar o marioneta in mainile fostului baron.

Inregistrarea dateaza din perioada in care Gheorghe Bunea Stancu era presedinte al Consiliului Judetean, fiind realizata chiar in biroul lui Stancu de la etajul I al Palatului Administrativ.

Fostul sef al CJ il chemase pe directorul executiv de atunci al HC Dunarea, Gheorghe Stefan, in biroul de la CJ pentru a vedea daca “fetele (n.r. handbalistele) vor fi platite sau nu”. Stancu l-a intrebat pe director daca are bani pentru a le plati, iar apoi, cand acesta i-a raspuns ca “nu”, i-a cerut sa faca “socoteala”.

Gheorghe Bunea Stancu: Bine, la revedere… Da, Fane, zi!
Gheorghe Stefan: Pai, nu… M-ati chemat sa vedem ce facem cu…
Gheorghe Bunea Stancu: Cu ce?
Gheorghe Stefan: Cu fetele astea sa vedem ce se intampla, daca le platim, daca nu le platim… cu taxele alea.
Gheorghe Bunea Stancu: Pai, da' bani ai?
Gheorghe Stefan: Nu!
Gheorghe Bunea Stancu: Si cati bani iti trebuie?
Gheorghe Stefan: Nu stiu…
Gheorghe Bunea Stancu: Pai fa-ti socoteala… spune exact ce iti trebuie! Te referi la…

Ema, secretara presedintelui CJ Braila, intra in birou.

Gheorghe Bunea Stancu: Vezi, ma, ca avem invitati! (vorbeste la telefon) Cheama-l pe Dabuleanu ala si cand dai tu de el poate mi-l dai la telefon putin, da? Pa, te pup! Emaaaa!

Ema: Da!

Gheorghe Bunea Stancu: Zi, tu ce mai vrei? Fa socotelile!
Gheorghe Stefan: Mi s-a aplecat de la icrele alea. Nu am dormit toata noaptea! Sa mor… Toata noaptea!
Gheorghe Bunea Stancu: Eu n-am avut nimica!
Gheorghe Stefan: Eu am probleme!
Gheorghe Bunea Stancu: Cu capu' ai tu probleme!
Gheorghe Stefan: (neinteligibil)
Gheorghe Bunea Stancu: Lasa-ne, ca dam interviuri noi… un turneu cu socoteala facuta!
Gheorghe Stefan: Pai, exact…

Directorul HC Dunarea l-a intrebat pe Stancu daca achita sau nu taxele “astea mari” pe care Lacramioara Stan, unul dintre portarii echipei de handbal, care trebuiau platite la Federatia Romana de Handbal. In raspunsul oferit de Bunea Stancu apare si sintagma “da-o dracului!”, la adresa jucatoarei.

Gheorghe Bunea Stancu: Aia cum mi-ai spus tu acolo, ramane asta pecare o platesc eu acuma… Alea doua…
Gheorghe Stefan: Nu, eu am vorbit in primul rand de aceasta Lacramioara Stan care e in taxe la federatie si sa stim clar daca platim taxele astea mari sau nu!
Gheorghe Bunea Stancu: Tu te iei dupa Sanda? Haide ma…
Gheorghe Stefan: Da' nu… ca ea-i nu numai treaba Sandei.
Gheorghe Bunea Stancu: Ea, ca-i pacat de fata, ca-i pacat de… da-o dracului! De unde sa iau 12.000 de lei?
Gheorghe Stefan: Eu o sa cer o defalcare la astia, sa vedem daca accepta sa le platim in rate pana nu stiu ce… Fata, oricum intra acum in operatii, recuperari.

(…)

Gheorghe Bunea Stancu: Deci, fa parteneriat cu astia, ca n-avem ce sa facem! Du-te la Filote (n.r. Nicu Filote, secretarul Consiliului Judetean Braila) sa faceti parteneriat, sa-l semnam!

Fostul presedinte al CJ, Gheorghe Bunea Stancu, nu scapa de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, acesta fiind anchetat intr-un nou dosar, care vizeaza asocierea Consiliului Judetean cu HC Dunarea si CF Braila, cluburi sportive care erau controlate de societati comerciale unde fostul baron PSD era actionar majoritar, au precizat pentru Ziarul Infobraila surse judiciare.

In aceasta speta, Curtea Suprema a decis definitiv, la sfarsitul anului trecut, ca Stancu s-a aflat in conflict de interese de natura administrativa si penala.

Mai multi fosti si actuali consilieri judeteni, marea majoritate membri PNL, au fost audiati de procurori saptamana trecuta, fiind intrebati daca aveau cunostinta despre faptul ca, prin platile facute de Consiliul Judetean catre HC Dunarea sI CF Braila, Bunea Stancu directiona bani publici catre propriile firme.

Consilierii judeteni Marian Sirbu, Alfredo Pascale, Vasile Cortez, Bogdan Minescu si Adrian Radulescu, toti membri PNL, au trecut pe la DNA. De asemenea, si Danut Lungu,  Cristian Boala (PDL), Vasile Datcu si Giana Patrascu (PNL), consilieri in mandatul 2008-2012, au dat declaratii in fata procurorilor anticoruptie.

In afara modului in care consilierii judeteni au votat asocierea dintre Consiliul Judetean si cele doua cluburi sportive, tinand cont ca acestea aveau ca actionari majoritari firmele SC Concivia SA si SC Hercules SA, controlate de Bunea Stancu, presedinte al Consiliului la acel moment, astfel conflictul de interese fiind evident, DNA ancheteaza circuitul banilor publici in acest mecanism aprobat prin votul alesilor locali.

De exemplu, unul dintre conflictele de interese identificate de anchetatori are legatura cu restaurantul Continental, proprietatea lui Stancu prin intermediul SC Istru SA, unde jucatoarele echipei de handbal serveau masa. Procurorii verifica si informatii conform carora erau oprite comsioane din sumele incasate de fotbalistii de la CF Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author