Published On: mie, Apr 15th, 2015

Guvernul da bani scolilor cu record de elevi care au picat BAC-ul

Share This
Tags

inscriere bacInstitutiile de invatamant din Romania care se confrunta an de an cu o rata ridicata de elevi picati la examenul de Bacalaureat vor primi, incepand cu toamna acestui an, subventii de la stat pentru sustinerea tinerilor care sunt inclinati sa abandoneze scoala. Guvernul va aloca 200 de milioane de euro in urmatorii 7 ani, bani imprumutati de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Guvernul vrea sa-i faca studenti pe elevii picati la Bac cu orice pret. Miercuri, Guvernul a aprobat o hotarare care vizeaza sprijinirea financiara a institutiilor scolare care au o rata ridicata de elevi picati la Bac, dar si a universitatilor de stat care au studenti care nu-si pot duce la bun sfarsit studiile.

Programul „Sprijin la bacalureat, acces la facultate” beneficiaza de o finantare de 200 de milioane de euro, bani imprumutati de Guvern de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare. Scolile cu elevi picati la Bac si facultatile vor primi, in urmatorii 7 ani, subventii pentru elaborarea de programe care au ca scop reducerea abandonului scolar.

Prin acest program se urmareste reducerea ratei de abandon scolar in anii terminali ai invatamantului liceal la 3,5%, cresterea ratei de participare si de promovabilitate la examenul de bacalaureat la 59% in liceele cu performante slabe, cresterea ratei de inscriere in invatamantul superior si reducerea abandonul scolar in primul an de facultate.

Sprijinul consta in acordarea de granturi liceelor si institutiilor de invatamant superior de stat, in baza unor criterii de eligibilitate care urmeaza sa fie stabilite prin ordin al ministrului Educatiei, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a Hotararii de Guvern. Tot atunci va fi stabilit si cuantumul sprijinului si metodologia de implementare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-