Published On: mar, Apr 7th, 2015

Guvernul a decis reducerea TVA la 9%, la toate alimentele, incepand cu 1 iunie

Ponta_infobrailaPremierul Victor Ponta a anuntat, marti, in sedinta de Guvern, ca incepand cu data de 1 iunie va fi redusa TVA la 9% pentru toate produsele agroalimentare dar si toate bauturile nealcoolice. 

"Am luat decizia si azi aprobam ordonanta de urgenta prin care absolut toate produsele alimentare vor avea TVA de 9% de la 1 iunie. (…) Aceasta cota se va aplica si la toate serviciile de alimentatie publica", a spus Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Aceasta reducere se va aplica inclusiv la bauturi nealcoolice si la serviciile de alimentatie publica, a anuntat Ponta. El a precizat ca TVA va fi redusa la toate alimentele, fara diferentieri, pentru o aplicare simplificata, dar si la serviciile de alimentatie publica.

"Nu cumperi carnea cu 9% si o vinzi la restaurant cu 24%. Deci, TVA va fi redusa si la servicii de alimentatie publica", a declarat Ponta.

Hotararea a fost luata dupa ce, ieri 6 aprilie, Ponta anunta la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, ca in primul trimestru al acestui an, s-au colectat din venituri la bugetul de stat  3-3,5 miliarde lei in plus fata de programul de incasari, ceea ce ar permite Guvernului sa reduca TVA inca din acest an.

"Dupa primul trimestru, avem o colectare mult peste asteptari a veniturilor la bugetul de stat, cam in jur de 3-3,5 miliarde lei in plus fata de ceea ce era prevazut ca program, si cheltuieli mai mici, iar aceasta situatie dupa primul trimestru ne permite sa mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscala legata de TVA chiar inainte de intrarea in vigoare a Codului Fiscal la 1 ianuarie", a afirmat Ponta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-