Published On: vin, Apr 3rd, 2015

Ghimbirul, condimentul cu cele mai benefice efecte asupra organismului

ghimbir_infobrailaFolosit de mii de ani in bucatarie, ghimbirul era pretuit de orientali pentru proprietatile sale afrodisiace, consumul acestuia avand un efectului vasodilator care activeaza circulatia sangvina. In acelaşi timp, ghimbirul este şi un medicament care ajuta in lupta cu o multitudine de afectiuni.

Ghimbirul reprezinta o importanta sursa bogata de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6), putandu-se consuma in mai multe variante: in supe, ceaiuri, murat, zaharisit, macerat

Energizant, stimulant digestiv, remediu impotriva racelii si al gretii, fortifiant al imunitatii, ghimbirul este pur si simplu o minune pentru sanatate.

Ceaiul de ghimbir este cea mai simpla modalitate de include aceasta planta minune in alimentatia ta. Poti prepara o infuzie fierband radacina curatata timp de 10 minute iar daca vrei sa te bucuri de o aroma mai intensa taie marunt ghimbirul. Il poti bea simplu sau cu putina miere si zeama de lamaie: varianta care face minuni impotriva racelii sau gripei.

Ghimbirul mai poate fi consumat si sub forma de condiment (dat pe razatoare) pentru a da preparatelor tale o aroma revigoranta: se poate pune in supe, salate, sucuri proaspete de fructe si legume dar si in prajituri.

Uleiurile esentiale din ghimbir imbunatatesc considerabil circulatia sangelui, ajutand la calmarea muschilor obositi. Astfel, in cazul in care ati efectuat eforturi fizice deosebite, tot ce trebuie sa faceti este sa impachetati in tifon patru lingurite cu ghimbir proaspat. Peste acest pachet lasati apa sa curga si apoi imbaiati-va, efectul simtindu-se imediat.

Pentru ca nu suporta inghetul si temperaturile foarte scazute, ghimbirul creste foate bine si ca planta de interior, putandu-se planta in ghiveci, poate deveni chiar o planta decorativa pe care o poti muta afara imediat ce vine primavara.

Comentarii

comentariu

About the Author

-