Published On: mie, Apr 15th, 2015

EXCLUSIV Draghincescu a scapat de procurorii DNA / Acuzatii grave la adresa viceprimarului Danaila

Share This
Tags

Acuzata de coruptie si trimisa in fata procurorilor de catre un vechi inamic public, coleg de partid, Simona Draghincescu a scapat de DNA, dar si de o infractiune de abuz in serviciu, insa este in continuare urmarita penal pentru alte infractiuni, cercetarile urmand sa fie continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Braila.

Cronologia dosarului

Simona Draghincescu (14)In luna februarie 2014, SC Administratia Pietelor si Targurilor SA (APT), societate care are ca actionar unic Consiliul Local Municipal, condusa de liberalul Costel Balan, a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, acuzand-o pe Simona Draghincescu, consilier local PNL si fost candidat independent la Primarie, de savarsirea mai multor ilegalitati in perioada in care a fost director al Pietelor si Targurilor si de prejudicierea patrimoniului institutiei. 

Institutia lui Balan le-a solicitat procurorilor efectuarea de cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de gestiune frauduloasa, delapidare, abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice, neglijenta in pastrarea informatiilor si obtinere ilegala de fonduri.

Peste doar o saptamana, pe data de 4 martie, APT a depus o plangere similara si la Politia Braila, care a ajuns tot pe masa procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila. Pe 5 martie, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru savarsirea infractionilor sesizate, cu exceptia celor de neglijenta in serviciu si obtinere ilegala de fonduri.

Dupa 7 luni, pe 14 octombrie 2014, procurorii au decis reunirea celor doua dosare deschise in urma plangerilor APT si efectuarea continuarii urmaririi penale fata de Simona Draghincescu pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice pentru ca, in 2009, in calitate de director al Pietelor si Targurilor a dispus demolarea unor chioscuri, situate in Piata Mare, fara a exista autorizatie de demolare. Draghincescu a devenit suspecta, fiind banuita ca a prejudiciat patrimonial APT, pe atunci DAPT, cu suma de 57.674 lei.

La inceputul lui 2015, pe 18 martie, Parchetul de pe langa Tribunalul Braila a dat-o pe Draghincescu pe mana DNA Galati, declinandu-si competenta si cerand cercetarea consilierului local pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fapta prevazuta de art. 297 din Codul Penal.

Dosarul Simonei Draghincescu a stat doar 2 saptamani la DNA Galati, procurorii anticoruptie trimitandu-l de unde a plecat, respectiv la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, insa cu unele precizari.

DNA a dispus clasarea cauzei privind plangerea APT sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 297 Cod Penal, pentru ca FAPTA NU EXISTA.

Totusi, procurorii DNA au disjuns cauza in ceea ce priveste o alta infractiune de abuz in serviciu, prevazuta de art. 248 din Vechiul Cod Penal, pentru care s-a dispus deja continuarea urmaririi penale fata de Simona Draghincescu, si a celorlalte infractiuni sesizate de Administratia Pietelor si Targurilor (gestiune frauduloasa, delapidare, neglijenta in serviciu, divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si neglijenta in pastrarea informatiilor). Cercetarile vor fi continuate de procurorii braileni.

Draghincescu: “Viceprimarul Danaila nu este strain de fabricarea dosarului”

Alexandru-Danaila-netContactata telefonic, Draghincescu nu a dorit sa confirme informatia obtinuta de Infobraila, insa nici nu a infirmat-o, subliniind ca nu a fost audiata de procurorii DNA.

“Nu stiu, insa ceea ce stiu sigur este ca nu am facut nimic din prostiile pe care le-a scris conducerea Directiei Pietelor si viceprimarul Alexandru Danaila. Eu cred in continuare ca, in cele din urma, se va face dreptate. Cred ca se va constata ca totul a fost o calomnie. Nu am facut nimic, niciodata, in defavoarea institutiei pe care am condus-o”, a declarat consilierul local PNL pentru Infobraila.

Totodata, Simona Draghincescu a afirmat ca dosarul penal care o vizeaza este “fabricat” de catre “anumite grupuri de interese”, iar colegul sau de partid, viceprimarul Alexandru Danaila, nu ar fi strain de acest fapt.

“Acest dosar este facut de anumite grupuri de interese din Braila, dupa ce am candidat la Primarie, in 2012, si am obtinut 17.000 de voturi. A fost fabricat si sunt convinsa ca primarul Simionescu si colegul sau, viceprimarul Alexandru Danaila, nu sunt straini de acest lucru. Eu le sugerez celor care mi-au facut acest dosar sa ia aminte la un proverb vechi si sa vada intai barna din ochii lor si apoi gunoiul din ochii altora”, a concluzionat fostul canidat independent la Primarie.

Comentarii

comentariu

About the Author