Published On: joi, Apr 2nd, 2015

EXCLUSIV Condruz este noul sef interimar al Politiei, dupa retragerea lui Chivu

Share This
Tags

Valentin CondruzAstazi, comisarul-sef Valentin Condruz, adjunct pe probleme de ordine publica a sefului Politiei, a fost delegat sa preia atributiile inspectorului-sef al IPJ, dupa retragerea lui Catalin Chivu.

La aproximativ 3 saptamani dupa ce a fost instalat oficial la sefia Inspectoratului de Politie al Judetului, obtinand, la sfarsitul lunii februarie a.c., in instanta, repunerea in functie, comisarul-sef Catalin Chivu s-a retras, marti, 31 martie, din Politia Romana, renuntand automat si la functia de inspector-sef al IPJ Braila.

Decizia lui Chivu este surprinzatoare daca tinem cont ca, in interviurile acordate presei locale dupa numire, acesta nu a facut vreo declaratie prin care sa dea de inteles ca are de gand sa renunte la mandat, ba din contra.  

In urma cu zece ani, maiorul Catalin Chivu era numit, la doar 37 de ani, la comanda Inspectoratului de Politie al Judetului, devenind astfel cel mai tanar sef de inspectorat din tara. Destituit din functie dupa sase ani, prin ordinul ministrului democrat-liberal Traian Igas, comisarul-sef Chivu si-a desfasurat activitatea in cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ pana la sfarsitul lunii februarie 2015, cand, ca urmare a unei decizii definitive a Curtii de Apel Brasov, a fost repus pe fotoliul de sef al Politiei.

Chivu a contestat in instanta ordinul lui Igas si astfel, dupa patru ani de la «decapitare», judecatorii au dispus repunerea pe functie si plata drepturilor salariale restante.

Comentarii

comentariu

About the Author