Published On: mie, Apr 29th, 2015

DNA continua cercetarile legate de “Afacerea maidanezii”. Procurorii au vizitat padocurile

Share This
Tags

Procurorii DNA Galati continua cercetarile cu privire la platile facute de Serviciul de Utilitate Publica, de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL), institutie aflata in subordinea primarului Aurel Simionescu, catre o societate comerciala detinuta de Vasile Horez, pentru prinderea cainilor fara stapan de pe strazile Brailei.

Conform informatiilor obtinute de Ziarul Infobraila, procurorii anticoruptie au solicitat conducerii SUPAGL sa le permita vizitarea celor doua padocuri de caini de la Lacu-Sarat si Unirea, unde au realizat mai multe fotografii.

In 2006, cu sprijinul fostului primar Constantin Cibu (PNL), Horez, un vechi prieten al edilului, a obtinut pe tava, prin intermediul Asociatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului «Horez», monopolul asupra serviciului de ecarisaj al municipiului. Timp de 4 ani, pana la expirarea contractului, Horez a incasat de la Primarie aproximativ 300.000 de euro, bani, care spun iubitorii de animale, au fost risipiti fara rost, mare parte ajungand la protectorii politici ai «hingherului-sef».

In 2010, in mandatul primarului Simionescu (PSD), Vasile Horez nu a fostinlaturat din «afacerea maidanezii», desi problema cainilor comunitari nu a fost rezolvata, iar scandalurile legate de uciderea ilegala a acestora s-au tinut lant. Horez infiinteaza atunci societatea comerciala «Activitati Sanitar-Veterinare Horez», menita sa faca uitata activitatea dezastruoasa a ONG-ului, si obtine jumatate din «tortul» banilor publici, taiat de Simionescu in doua. Cealalta jumatate a ajuns la o firma detinuta de Vasile Cioroiu, un fost maior din Politia Braila.

Astfel, Vasile Horez a reusit sa ramana abonat la banii publici, desi protectorul sau, primarul Cibu pierduse alegerile din 2008, primind, panain august 2014, de la Primaria condusa de Simionescu 65 de lei pentru fiecare caine prins si transportat la padoc.

DNA a solicitat de la SUPAGL, in urma cu aproximativ doua luni, contractul incheiat intre institutie si firma lui Horez, existand suspiciuni legate de platile efectuate in perioada 2010-2014, pe baza acestui contract.

Comentarii

comentariu

About the Author

-