Published On: lun, Apr 6th, 2015

Controale sanitar-veterinare in piete, inainte de Paste: Vanzarea oualor de rata si gasca, interzisa.

Share This
Tags

hala piata marePentru ca se apropie Pastele, iar brailenii intra in febra pregatirilor, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda cetatenilor sa achizitioneze produsele alimentare specifice sarbatorii pascale numai din locuri autorizate sau inregistrate sanitar-veterinar. Produsele comercializate in locurile autorizate sau inregistrate sanitar-veterinar sunt controlate de catre medicii veterinari si nu constituie un pericol pentru sanatate.

In toate pietele agroalimentare si in alte locuri amenajate si autorizate, in care va fi valorificata carnea si alte produse de origine animala, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar si permanenta acestuia, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

In scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare, medicii veterinari vor interzice comercializarea produselor care nu sunt insotite de documente care sa ateste provenienta acestora si a alimentelor care in urma controlului sanitar veterinar au fost declarate necorespunzatoare.

De asemenea, sacrificarea mieilor, in perioada premergatoare sarbatorilor pascale, trebuie sa se faca cu respectarea legislatiei sanitar-veterinare. Starea de sanatate a mieilor si faptul ca provin din exploatatii unde nu evolueaza boli infecto-contagioase, trebuie certificate de catre medicul veterinar. Sacrificarea mieilor se face in unitati de abatorizare autorizate si in spatii avizate sanitar-veterinar, in piete sau Obor, care sa respecte toate normele sanitare.

DSVSA va verifica branzeturile, ouale, laptele, fiind interzisa comercializarea oualor de rata si gasca, si se va interzice comercializarea produselor care nu sunt insotite de documente care sa ateste provenienta acestora si a alimentelor care in urma controlului sanitar veterinar au fost declarate necorespunzatoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-