Published On: mar, Apr 7th, 2015

Campania “Let’s do it Danube! ”, in scolile brailene

Share This
Tags

let's do it danubeEchipa “Let's Do It, Danube!” da startul campaniei de educare ecologica in scolile din judetele dunarene, prin intermediul training-urilor interactive sustinute de echipele locale “Let's Do It, Romania!”. Campania este lansata cu ocazia “Saptamanii Altfel”, si va continua pana la finalul lunii mai.

Elevii vor invata ce inseamna un comportament responsabil fata de mediu si cum pot proteja planeta si reduce poluarea, prin actiuni zilnice, la indemana tuturor.

Unitatile de invatamant care isi vor implica elevii in activitatile “Let's Do It, Danube!” vor face parte din Reteaua Scolilor Dunarene, prima retea de scoli eco din Romania.

Reteaua va beneficia de sustinerea echipei “Let's Do It, Danube!” si isi propune cooptarea a unui numar cat mai mare de scoli din regiunea europeana a Dunarii, cu scopul de a le transforma in scoli verzi. Profesorii vor lua parte la mese rotunde de instruire pe teme eco, primind totodata materiale informative pentru elevi si dotari pentru salile de clasa.

Cele mai active scoli din Retea vor fi premiate in cadrul campaniei si vor participa la schimburi de experienta cu alte scoli dunarene. De asemenea, Reteaua Scolilor Dunarene va beneficia de un sistem de colectare selectiva a deseurilor si va organiza activitati cu tematica eco.

De asemenea, parte din campania de educare este si caravana de film documentar “Let's Do It, Danube!'”.In cadrul caravanei, va fi proiectat filmul documentar “Dunarea, Amazonul Europei” in doua parti, creat de casa de productie ScienceVision Filmproduktion GmbH, considerat ca fiind cel mai spectaculos documentar despre Dunare realizat in ultimii ani.

Judetele implicate in acest an la ziua de curatenie sunt Caras  Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-