Published On: lun, Apr 6th, 2015

Bunea Stancu va fi transferat la Penitenciarul Braila: A stat de vorba cu educatori si psihologi! Ce face fostul baron dupa gratii?

Share This
Tags

stancu1Fostul presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, va fi transferat la Penitenciarul Braila, dupa ce perioada de carantina in Penitenciarul Galati, respectiv 21 de zile, va expira.

La sfarsitul lunii aprilie, Stancu va ajunge in Penitenciarul Braila, unde pot fi incarcerati detinuti din regimul deschis si semideschis, inchisoarea din orasul vecin detinand in custodie doar persoane care executa sanctiunile privative de libertate in regimurile de maxima siguranta si inchis. Fostul baron intra in categoria detinutilor din regimul semideschis, avand de ispasit o pedeapsa mai mare de 1 an, dar care nu depaseste 3 ani.

Pentru ca a implinit 60 de ani la sfarsitul lui 2014, potrivit prevederilor legale, Stancu ar putea fi eliberat dupa ce executa o treime din pedepasa, adica dupa 1 an.

Ce face Stancu in carantina?

Lui Bunea Stancu i s-au comunicat drepturile si obligatiile pe care le are in calitate de detinut, prezentandu-i-se de asemenea si regulamentul de ordine interioara, conform unor surse din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Fostul sef al CJ a stat de vorba cu educatori, psihologi si asistenti social, fiind consiliat si evaluat psihologic si educational, proceduri care vor avea loc pe toata durata caranitinei.

De asemena, acesta va fi suspus si unui amplu examen medical, scopul final al perioadei de carantina fiind formularea diagnosticului si prognozei criminologice, precum si gradul de adaptabilitate la privarea de libertate. In carantina, Stancu are dreptul la 4 vizite.

Stancu va avea dreptul sa munceasca in afara penitenciarului

Odata transferat la Penitenciarul Braila, Gheorghe Bunea Stancu se poate deplasa neinsotit in zone prestabilite din inchisoare, poate presta munca si desfasura activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, moral-religioase, instruire scolara si formare profesionala, sub supraveghere, in grupuri, in spatii care raman deschise pe timpul zilei. De asemenea, fostul sef al judetului poate munci si in afara penitenciarului, sub supraveghere, inclusiv cu bratari de supraveghere electronica.

De mentionat este faptul ca, dupa carantina, in mod exceptional, natura si modul de savarsire a infractiunii, precum si comportarea acesteia pana la stabilirea regimului de executare pot determina includerea persoanei condamnate in regimul de executare imediat inferior sau imediat superior ca grad de severitate

Reamintim ca, joi, 2 aprilie, Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul “Mita la PSD”. Si afaceristul Ioan Niculae, cel mai bogat roman, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in acelasi dosar.

Comentarii

comentariu

About the Author