Published On: joi, Apr 16th, 2015

Brailenii care se plang de saracie nu si-au ridicat alimentele de la Uniunea Europeana

Share This
Tags

simionescuPrimarul Aurel Simionescu a declarat, ieri, ca actiunea de distribuire a ajutoarelor alimentare venite de la Uniunea Europeana a ajuns la final, in depozitele Primariei ramanand insa peste 12.000 de cutii cu alimente. Motivul pentru care municipalitatea a ramas cu debaraua plina este uimitor, daca ne gandim cati braileni se plang de saracie.

Edilul a precizat ca persoanele defavorizate nu au gasit de cuviinta sa isi ridice ajutoarele, desi au existat, prin intermediul presei, numeroase apeluri ale autoritatilor locale in acest sens. Nevoiasii Brailei au preferat sa ramana fara alimente, decat sa se prezinte la unul dintre cele doua centre de distributie, respectiv Liceul de Chimie si Liceul Progresul.

“La suplimentar am mai dat pachete pentru 4.541 de persoane si ne-au ramas 12.160 de cutii. Am facut notificare catre Prefectura, sa vedem cui le vor redistribui dumnealor, in functie de solicitarile care exista in judet. Nu putem sa tinem magaziile, cu oameni care sa stea acolo, doar-doar s-o mai gandi cineva sa vina sa isi ia ajutoarele alimentare. Nu mai spun ca produsele respective au si ele un termen de garantie, ca noi le avem din decembrie in depozite”, a spus Simionescu.

30% dintre brailenii care aveau dreptul de a primi aceste ajutoare nu s-au prezentat la centrele de distributie mentionate, astfel incat alimentele ramase vor fi, cel mai probabil, trimise in localitatile din judet, la persoanele care traiesc de pe o zi pe alta.

Ajutoarele alimentare comunitare cuprind pentru fiecare beneficiar două cutii cu greutate de aproximativ 30 kg, care conţin ulei – 4 litri, zahar -  4 kg, faina -  6 kg, malai – 6 kg, paste fainoase – 2 pungi, conserva carne de porc – 8 cutii, conserva carne de vita – 6 cutii, conserva pate de ficat – 10 cutii.

Comentarii

comentariu

About the Author