Published On: mar, Apr 21st, 2015

Brai-Cata se bate pentru un contract de 30 de milioane de euro de la Primaria Cluj

Share This
Tags

salubritate infobrailaFirma Brai-Cata, societatea care detine o treime din salubrizarea Brailei, se bate cu alte sapte societati comerciale pentru a prelua salubrizarea stradala si deszapezirea Clujului.

Contractul va fi încheiat pentru o perioadă de 8 ani, valoarea acestuia fiind de aproximativ 30 milioane de euro. Procedura a fost reluată anul acesta din cauză că instanța a dat câștig de cauză Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, care a hotarat ca licitația sa fie reluata.

Astfel, la a doua licitatie au fost depuse 8 oferte: Supercom, RER Ecologic Buzău, RER Ecologic București, Retim Ecologic Service, Brantner Servicii Ecologice, Rosal Group SA, Polaris M Holding Constanța și Brai-Cata Braila. Licitația este împărțită pe două loturi, exact cum este împărțit acum orașul la capitolul curățenie stradală și salubritate. Fiecare din cele opt firme fie au depus oferte pentru ambele loturi, fie pentru unul singur.

La inceputul anului trecut, primarul Simionescu le plangea de mila celor de la Brai-Cata, spunand ca acestia nu reusesc sa ii convinga pe braileni sa-si achte facturile.

“Cei de la Braicata au o problemă cu datoriile legate de finanţe, bani la buget. Au avut o eşalonare, când au întrerupt-o. Ei au probleme cu asociaţiile de proprietari, care găsesc tot felul de tertipuri să nu plătească. Găsesc un căruţaş care le ia gunoiul de undeva. De regulă, cetăţenii nu utilizează serviciul respectiv, găsesc ei o soluţie oarecare, încarcă în trei saci îi aruncă la marginea drumului”, a precizat atunci edilul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-