Published On: mie, Apr 15th, 2015

Armata si-a aratat muschii pe strazile Brailei. Ne pregatim de razboi?

Share This
Tags

MilitariMinistrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a ordonat, marti seara, in jurul orei 18.00, o alertare a militarilor din Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzau si a garnizoanelor subordonate din Focsani, Galati si Braila, fiind pentru prima data in ultimii 6 ani cand este organizata o astfel de actiune militara.

In mai putin de 5 ore, 3.000 de soldati au fost gata pentru deplasarea spre poligonul Smardan (Galati), unde in perioada 16 – 30 aprilie va avea loc un exercitiu multinational. Astfel, brailenii au putut vedea, marti seara, putin dupa miezul noptii, cum zeci de TAB-uri si camioane militare au defilat pe Calea Calarasilor, in cadrul acestei actiuni.

Exercitiul militar a avut ca scop si evaluarea activitatilor de instruire ale acestor structuri, prevazute a se desfasura in cadrul exercitiului „Wind Spring 15”.

Prezent, ieri dimineata, in poligonul Smardan, ministrul Dusa s-a aratat multumit de timpul de reactie al militarilor participanti la exercitiul de alarmare, precizand ca nu s-a inregistrat niciun incident pe timpul deplasarii militarilor din garnizoane catre Smardan.

Militarii vor ramane in poligonul Smardan pana pe 30 aprilie, avand in vedere ca de astazi va incepe un exercitiu complex, organizat impreuna cu partenerii Romaniei din NATO. La acesta vor participa peste 1500 de militari romani, aproximativ 400 ai SUA, in jur de 170 de militari din Marea Britanie si un pluton din Moldova.

In acelasi timp, in tara, avem si alte exercitii militare NATO in desfasurare. De exemplu, cel de la Campia Turzii cu aviatia militara a Statelor Unite. Acolo, avioane A 10 executa operatiuni de pregatire impreuna cu fortele aeriene romane.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-