Published On: vin, Apr 10th, 2015

720 de politisti vor fi pe strazile Brailei de Paste

politia de pasti_infobrailaIn perioada 9-13 aprilie cu ocazia Pastelui Ortodox, pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, comanda Inspectoratului de Politie Judetean Braila a dispus suplimentarea numarului de politisti care sa actioneze in preajma lacasurilor de cult si in zonele de agrement din municipiul si judetul Braila.

In aceste zile, peste 720 de politisti de ordine publica se vor afla in strada pentru asigurarea ordinii si linistii publice si apararea patrimoniului public si privat, in localitatile urbane si rurale, in vederea preintâmpinarii producerii oricaror evenimente negative.

Politistii de la rutiera vor fi prezenti in trafic pentru asigurarea fluentei traficului, combaterea excesului de viteza, prevenirea accidentelor si ambuteiajelor rutiere, fluidizarea si controlul circulatiei.

Astfel, in aceasta perioda, peste 30 de politisti de la rutiera vor actiona in medie, zilnic, pe drumurile nationale si europene. Acestia vor fi sprijiniti de politistii de la ordine publica pentru fluidizarea traficului rutier.

Pentru depistarea in trafic a conducatorilor de autovehicule care nu respecta regimul legal de viteza si sanctionarea prompta a acestora, oamenii legii vor folosi 11 echipamente de supraveghere video a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

De asemenea, conducatorii auto vor fi informati permanent cu privire la conditiile de trafic rutier si eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din I.G.P.R..

Zilnic, circa 150 de ofiteri si agenti de siguranta publica, de la Serviciul de Investigatii Criminale si de la celelalte structuri actioneaza in aceasta perioda pentru a preveni comiterea infractiunilor stradale, de natura sa tulbure ordinea si linistea cetatenilor.

Totodata, politistii recomanda cetatenilor braileni sa fie foarte atenti la persoanele din jur pentru a putea preveni furturile din genti si buzunare, comise in zone aglomerate, pe fondul neatentiei determinate de febra cumparaturilor, la protejarea locuintei pe timpul cât sunt plecati din localitate, precum si la adoptarea unei conduite rutiere corecte in trafic.

Pentru o calatorie in siguranta, politistii de la Politia Transporturi actioneaza in trenurile de calatori si vor patrula, cu precadere, in cele de pe rutele dinspre statiunile montane si litoral, precum si in statiile ti triajele de cale ferata.

Politistii sfatuiesc calatorii sa fie atenti atunci când urca pe scara vagonului, pentru a nu deveni o victima a celor care fura din buzunare, supravegandu-si bunurile si valorile pe care le au.

Pentru a evita problemele, politistii braileni va mai recomanda urmatoarele:

* când mergeti la cumparaturi sau va aflati in alte locuri aglomerate, trebuie sa pastrati banii in buzunarele interioare ale vestimentatiei si sa supravegheati in permanenta gentile sau alte bagaje;

* când parcati masina, pe cât posibil, folositi zonele special amenajate si iluminate, deoarece obiectele tentante, lasate la vedere in autoturism, reprezinta atractie pentru hoti;

 * Evitati sa achizitionati diverse bunuri de la vânzatori ambulanti pentru ca ar putea proveni din comiterea unor infractiuni sau nu corespund din punct de vedere calitativ;

* lasati o lumina aprinsa sau un aparat de radio in functiune atunci când parasiti locuinta pentru o perioda scurta de timp pentru a deruta eventualii musafiri nepoftiti;

* când observati persoane sau activitati care vi se par suspecte, in zona in care locuiti sau va aflati, anuntati imediat la Politie, apelând, gratuit, numarul 112

* nu consumati bauturi alcoolice daca vreti sa conduceti autovehicule pe drumurile publice

Comentarii

comentariu

About the Author

-