Published On: Soare, Apr 26th, 2015

19 romani au scapat din infernul din Nepal

Share This
Tags

MAE a anuntat duminica ca, dupa cutremurul din Nepal, au fost identificati 19 cetateni romani, care au fost contactati si se afla in afara oricarui pericol.

Pana la acest moment misiunea diplomatica a Romaniei din zona ”nu a primit nicio confirmare oficiala referitoare la existenta vreunui cetatean roman, printre victime”, a precizat MAE.

Eforturile de salvare se intensifica, numeroase tari si organizatii internationale trimitand ajutoare, in conditiile in care bilantul cutremurului puternic produs sambata in Nepal depaseste 1.900 de morti, 17 alpinisti, intre care un inginer Google, fiind ucisi de avalansa de pe Muntele Everest.

Politia nepaleza a anuntat ca bilantul seismului a ajuns la 1.910 morti si 4.625 de raniti, relateaza Reuters in pagina electronica. Cel putin 700 de persoane au murit numai in capitala, Kathmandu, un oras cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile si inghesuite.

Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declansat o avalansa pe Muntele Everest, care a ingropat partial tabara de baza folosita de alpinistii care urca pe cel mai inalt varf din lume, la un an dupa ce o avalansa a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Cadavrele a 17 alpinisti au fost recuperate de pe Everest duminica, dar alte cateva sute de persoane, multe dintre ele ranite, raman blocate pe munte.

Comentarii

comentariu

About the Author

-