Published On: mar, Mar 10th, 2015

Zeci de milioane de euro din banii brailenilor au ajuns la «Mafia Gunoiului»

Share This
Tags

simionescuUn contract dubios, ascuns sub pres de toti primarii care s-au succedat la conducerea municipiului in ultimii 20 de ani, inclusiv de actualul edil, social-democratul Aurel Simionescu, incheiat intre Consiliul Local si mai multe societati comerciale pentru prestarea serviciilor de colectare, transport, de depozitare si tratare a deseurilor menajere de raza orasului Braila, a transferat sume colosale din banii publici in conturile « Mafiei Gunoiului ».
 
Contractul a fost semnat in anul 1998, pe o perioada de 30 de ani, intre Consiliul Local Municipal, o institutiei din subordinea CLM si doua societati comerciale, dintre care una administrata de un fost prefect al judetului.
 
Documentul, intrat in posesia Ziarului Infobraila, arata clar cum un grup de firme apropiate de mai multi politicieni importanti au jecmanit ani la randul, cu acordul formal al autoritatilor locale, visteria Brailei.
 
O institutie din subordinea Guvernului Romaniei a transmis Primariei ca « Mafia Gunoiului » a incasat ilegal din bugetul local zeci de milioane de euro, insa autoritatile au inchis ochii de parca acest semnal de alarma nu ar fi existat vreodata.
 
Acte aditionale la contract, menite sa alimenteze la nesfarsit conducta de bani publici dintre Consiliul Local si « Mafia Gunoiului », au fost semnate fara a se tine cont de legislatia din domeniu, fiind parafate si girate de primarii Anton Lungu, Cibu Sever Constantin si Aurel Simionescu.
 
Ziarul Infobraila va publica in editiile print din zilele urmatoare o ancheta exploziva legata de acest subiect, solicitand public organelor legii sa verifice daca cele ce vor fi relatate tin sau nu de incalcarea flagranta a legislatiei.

Comentarii

comentariu

About the Author