Published On: vin, Mar 13th, 2015

VIDEO Iulian Chiriac cere anchete la Spitalul Judetean pentru cele doua tomografe stricate

Share This
Tags

chiriacSecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Francisk Iulian Chiriac, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca ar trebui efectuate mai multe anchete la Spitalul Judetean pentru a lamuri situatia celor doua tomografe care s-au stricat in luna februarie. Sute de braileni care au  avut nevoie de investigatii CT sunt trimisi la Galati sau Bucuresti.

Chiriac considera ca cele doua aparate, a caror valoare totala depaseste 1 milion de euro, "nu se pot strica cu una, cu doua", subliniind ca sunt foarte multe semne de intrebare la care doar anchetele pot raspunde.

"Trebuie facuta o mica ancheta si pe partea de spital si pe partea de Consiliul Judetean pentru a vedea in ce moment s-au stricat tomografele si de ce nu exista contracte de mentenanta. Contractele de achizitii trebuiau sa aiba in spate si un contract de mentenanta. E un lucru normal cand vorbim de achizitia unui aparat de o suma foarte importanta si de importanta maxima intr-o unitate sanitara", a spus social-democratul.

Iulian Chiriac a mai adaugat faptul ca si managerul Iugulescu este raspunzator de situatia din unitatea spitaliceasca, aduagand ca din punctul sau de vedere "managerul unui spital nu trebuie sa fie medic".

Comentarii

comentariu

About the Author