Published On: mie, Mar 4th, 2015

VIDEO BRAILENI, NU VA LASATI PACALITI! Retele de escroci lasa fara bani zeci de batrani

Share This
Tags

batrani

*Metoda „Accidentul” continua sa faca victime in randul brailenilor aflati la a treia varsta, desi atat presa locala, cat si cea centrala, au prezentat de nenumarate ori aceasta metoda de jecmanire a batranilor, pusa in aplicare, de cele mai multe ori, chiar de persoane aflate in spatele gratiilor*

Zeci de oameni au cazut in plasa talharilor care, profitand de naivitatea si disperarea acestora, i-au lasat intr-o clipita fara agoniseala de o viata.

Florea si Joitica Vasile, doi soti care isi traiesc batranetea ca pe o incununare a zecilor de ani de truda neincetata, au ramas fara pensie, dupa ce doi barbati fara niciun Dumnezeu si-au batut joc, in ultimul hal, de ei.

Cand telefonul a sunat, spargand linistea obsnuita de la miezul noptii, nea Florea s-a trezit brusc si a ridicat receptorul, gandindu-se la tot ce poate fi mai rau.  La capatul firului, o voce navalnica i-a adeverit simtirile.

Era fiul lor, care, inspaimantat si dandu-si parca plamanii afara, i-a rugat sa ii trimita de urgenta 10.000 RON . {ntr-o clipita, la telefon, un alt barbat le-a spus ca banii sunt necesari pentru ca fiul lor, care a lovit cu masina un copil, sa nu ajunga la inchisoare.

Tremurand din toate incheieturile, oricum lovite de boala, batranul si-a repezit nevasta, inmarmurita de ce ii era dat sa traiasca, spunandu-i sa aduca cei 2.000 RON pe care ii aveau in casa, pensia pe care o primise Florea cu doar cateva zile inainte si pe care o ascunsese in soba.

Dupa nici jumatate de ora de la apel, batranii s-au trezit la poarta cu un tanar care s-a prezentat a fi prietenul fiului lor, "cel de la telefon". I-au dat banii, fara  sa clipeasca, nauciti de vartejul care le zdruncinase noaptea, iar "tiganusul ala mic" s-a facut nevazut.

“M-a sunat la ora 12 noaptea. Era baiatul meu, iar celalalt era prietenul lui. La telefon mi- a spus ca baiatul meu trebuia sa dea bani pentru un copil pe care l-a lovit cu masina. Au vrut vreo 100 de milioane. Am crezut ca mor", ne-a spus Florea Vasile

Frecandu-si palmele fara oprire si plangand in nestire, unul pe umarul celuilalt, Florea si Joitica au decis sa puna mana pe telefon si sa-si sune baiatul, speriati ca ar putea fi aruncat in spatele gratiilor.

Fiul lor le-a raspuns si, surprins fiind de tirul de intrebari, le-a spus sec ca "doar ce s-a trezit din somn". Atunci, batranii si-au dat seama ca au fost pacaliti.

Multumindu-i lui Dumnezeu ca cel caruia i-au dat viata este teafar si nevatamat, au anuntat Politia, sperand ca cei doi talhari vor infunda puscaria.

“Ne-au chemat la Politie si ne-au aratat 5-6 indivizi in sir.  M-au pus sa-l identific si l-am recunoscut. Era un tiganus mic, cu caciula neagra", a povestit, cu ochii in lacrimi, nea Florea.

Barbatul care a luat cei 2.000 RON a ajuns in Arestul Politiei. Din cercetarile oamenilor legii reiese ca intreaga activitate infractionala era coordonata de persoane inca necunoscute, care, in prezent, se afla incarcerate in penitenciar.

Sotii Vasile nu si-au recuperat inca banii.

NU VA LASATI PACALITI!

Escrocii suna, de obicei, pe telefonul fix, pretind ca sunt rude apropiate ale persoanei apelate (fiu, ginere, nepot) si, sub pretextul implicarii intr-un accident rutier, soldat cu victime, solicita diferite sume de bani sau coduri de reincarcare electronica a cartelelor telefonice, necesare pentru despagubirea victimelor accidentului, plata serviciilor medicale sau pentru a scapa de raspundere.

De multe ori, infractorii nu actioneaza la intamplare, ci se documenteaza cu privire la potentialele victime, obtinand pe diferite cai date referitoare la numele, prenumele si adresa acestora, numele membrilor de familie si le folosesc ulterior pentru a castiga increderea persoanelor apelate si a le convinge ca faptele relatate sunt reale.

Pentru a fi mai convingatori, infractorii dau uneori la telefon o alta persoana, care se recomanda a fi avocat, ii explica persoanei apelate gravitatea situatiei si importanta pastrarii secretului cu privire la convorbirea telefonica si ii da informatii referitoare la modalitatea de preluare a banilor de catre anumite persoane sau privind modul de transmitere a codurilor de reincarcare a cartelelor telefonice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-