Published On: vin, Mar 13th, 2015

Tuberculoza a pus stapanire pe Braila

Share This
Tags

avertisment-scuipatul-pe-strada-poate-raspandi-tuberculoza-2758511De multi ani, Romania detine un loc fruntas in Uniunea Europeana, in ceea ce priveste numarul mare al cazurilor de tuberculoza.

Si la Braila situatia este alarmanta daca tinem cont de faptul ca doar anul trecut au fost depistate 210 cazuri noi de TBC, printre care si 5 copii.

 "In cursul anului 2014 s-au inregistrat 251 de cazuri de turbeculoza, dintre care, 210 au fost cazuri noi, 4 cazuri au fost recidive, 14 cazuri grave – rezistente la tratament, printre care si 5 copii", ne-a declarat Maria Tichescu, directorul medical al Spitalului de Penumoftiziologie Braila.

21 de braileni au murit in 2014 din cauza tuberculozei, tratamentul nereusind sa invinga boala.

Cea mai frecventa forma de tuberculoza este cea pulmonara, unde bacteriile distrug tesuturile si creează cavitati. In tuberculoza extrapulmonara bacteriile ataca alte regiuni ale corpului, oasele, rinichii, organele sexuale, ganglionii limfatici, meningel si sistemul nervos central.

Transmiterea TBC se poate face doar de la un bolnav de tuberculoza pulomonara pe cale aeriana. Excepţie face calea de transmitere digestiva: o bacterie care provoacă tuberculoza animalelor, numita “Mycobacterium bovis”, poate infecta copiii care consuma lapte nepasteurizat provenind de la vacile infectate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-