Published On: vin, Mar 6th, 2015

Pesticidele din fructe si legume. Merele in fruntea clasamentului

Share This
Tags

fructePesticidele sunt produse chimice folosite pentru combaterea daunatorilor plantelor si a produselor agricole stocate, precum si pentru combaterea vectorilor biologici ai bolilor omului si animalelor. In medie, fructele contin mai multe reziduuri pesticide decat legumele.

Reziduri de pesticide au fost depistate in cazul a doua treimi din fructele si legumele testate, merele fiind in fruntea clasamentului pentru al cincilea an consecutiv.

Curatarea fructelor de coaja este un lucru indispensabil atunci cand ele nu sunt bio. Potrivit unui studiu spalarea si inmuierea permit eliminarea de la 30% la 50% a pesticidelor, otetul si sarea actionand contra bacteriilor.

Iata care sunt, potrivit unui studiu realizat de catre "The Environmental Working Group" ,fructele si legumele care au cea mai mare cantitate de pesticide de pe piata: merele, rosiile cherry, castravetii, gogosarii, spanacul, telina, strugurii, capsunile, nectarinele, piersicile.

Te sfatuim sa cumperi fructele si legumele direct din piata, de la producatori, de cate ori ai ocazia sau, daca iti permite bugetul, de la raionul bio din orice supermarket.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-