Published On: joi, Mar 5th, 2015

O cersatoare din Braila castiga peste 1000 de lei pe luna

Share This
Tags

cersatoareIn Braila se traieste foarte bine din cersetorie, cel putin asta ne dovedeste  Ionica, o tanara cu chipul mult imbatranit, care sta, din zori si pana-n seara, cu ‘’ mana intinsa’, asteptand ca trecatorii, marea majoritate  milosi din fire , sa ii arunce in cutia de carton cativa banuti.

Indiferent daca ploua sau ninge, femeia isi taraste dupa ea si odrasla, un baietas de doar 3 ani, pentru ca “succesul” sa fie garantat.

Incepand cu ora 07.00, Ionica este prezenta la ‘‘program’’, asezandu-se in fata Bisericii ‘‘Buna Vestire’’, mai cunoscuta sub denumirea de “Greaca”, pe bordura.

Cersetoare de cand se stie, primeste de la fiecare trecator cu inima mare aproximativ 1 leu, iar atunci cand reuseste sa impresioneze “patroni cu masini d’alea inalte” in cutie ajung chiar si 5 lei. Castigul lunar, daca ne luam dupa spusele Ionicai, ajunge la 1000 de lei, cu mult peste salariul minim pe economie.

‘‘Eu le cer, ei imi da. Ma vede cu copilasu’ si le face mila. Cum sa muncesc  cu copilasu’ dupa mine? Cui sa-l las? Ca la camin eu nu dau copilu’ meu nici moarta sa ma vad”, ne-a marturisit femeia, deranjata ca am intrebat-o de ce nu isi cauta un serviciu.

Nu a vrut sa mai vorbeasca cu noi pentru ca nu raspundeam la insistentele ei, repetandu-ne ca vrea 50 de lei. Nu ca nu am fi dat pentru copilasul chinuit din bratele slabe ale unei mame fara suflet, insa ingrijitoarea de la biserica ne-a avertizat ca ar trebui sa venim seara, dupa 20.00, pentru a o vedea pe Ionica “rupta de beata”, “tavalita pe strada”, in timp ce baietasul sta trantit sub banca de langa intrarea in lacasul de cult.

Oamenii milostivi sunt pacaliti de povestile tragice ale cersetorilor, de cele mai multe ori inventate, si se lasa ghidati de instinctul de a-si ajuta aproapele, incurajand astfel un fenomen care ar trebui sa fie eradicat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-