Published On: mar, Mar 10th, 2015

MATERIAL VIDEO Ce spun brailenii despre cele 200 de gropi ale primarului Simionescu? “200 pe metru patrat, poate!”

Share This
Tags

DSC02230Dupa ce primarul Simionescu a spus, la sfarsitul lunii trecute, ca pe strazile Brailei sunt “circa 200 de gropi”, am decis sa luam la pas orasul, inarmati cu un reportofon si o rigla, in incercarea de a-i arata edilului, rupt de ceva vreme de realitate, statistica reala a craterelor din asfalt, gandindu-ne ca poate chiar nu mai are habar de ce se intampla in afara Palatului Administrativ.

Pe Calea Galati, incepand de la Maternitate si terminand la iesire din Vidin, am numarat gropile si am vorbit cu brailenii, soferi si pietoni deopotriva. Am facut acelasi lucru si pe Calea Calarasilor, de la Gospodina la Capatul lui 4.  Epuizati, am incercuit cu creta si gropile de pe podul de la Apollo, retragandu-ne la redactie.

De aici, domnule primar, v-am scris rechizitoriul.

200 de gropi, cate stiti dumnevoastra ca sunt in tot orasul, am gasit doar pe trei sferturi din Calea Galati. Din 5 in 5 metri, pe una din cele mai importante artere de circulatie din urbea pe care inca o pastoriti, soferii trebuie sa faca slalom printre gropi, in incercarea de a nu muri la volan. 

“Care primar? Avem primar? Primarul circula prin oras?”, ne-a intrebat un taximetrist care mai ca ne-a luat in brate cand a vazut ca imortalizam “gaurile nesimtirii”.

I-am raspuns ca la carte: Aurel Gabriel Simionescu. si-a tras caciula din cap si a izbit-o de pamant, lasandu-ne sa ne gandim daca nu cumva ar fi trebuit sa ne facem ca nu am auzit ce ne-a intrebat.

In dreptul ultimului bloc din cartierul Vidin, un pensionar, fost cadru militar, ne-a rugat sa va transmitem domnule Simionescu ca ati putea planta flori in gropi, insa nu in cele 200, ci in cele 200.000 de gropi.

“Mie mi s-a spart cutia de viteze la masina si a trebuit sa o vand. Eu alta nu pot sa mai imi cumpar. Pana si atunci cand merg la pescuit, drumul e mai bun decat soselele din oras. Primarul poate pune floricele in gropi. Poate 200.000 de gropi sunt in Braila ”, ne-a spus Mircea Dorian.

Desi am gasit cele “circa 200 de gropi” doar pe o strada, nu ne-am lasat, vrand, domnule primar, sa dam peste cap rapoartele intocmite de politistii locali, invatati se pare sa numere din suta-n suta.

Podul de la Apollo a fost bombardat. N-avem vreun dubiu! Nu vreo armata, ci incompetenta Primariei au transformat podul intr-o groapa strabatuta de o sosea. soferii incetinesc, tragand din volan cand stanga, cand dreapta, pentru a nu-si distruge masinile si va mai si injura. Vedeti, suntem sinceri!

“Domnisoara, aveti adresa primarului? Vreau sa-i trimit factura de la un service”, ne-a strigat un barbat de la volanul unei Dacii Logan.
N-am apucat sa i-o comunicam, desi n-am fi avut nicio retinere, caci stim ca iubiti discutiile cu alegatorii.

Apropo, poate la urmatoarea conferinta de presa ne spuneti si cate gropi au gasit politistii locali pe strada dumneavoastra?

Daca nu ne spuneti, le numaram noi!

Comentarii

comentariu

About the Author

-