Published On: mie, Mar 11th, 2015

Maidanezii produc bani pentru firmele “de casa”: 16.000 RON lunar pentru firmele lui Horez si Nita

Share This
Tags

maidanezi

Maidanezii de pe strazile Brailei umplu buzunarele celor care au inchiriat Serviciului de Utilitate Publica, de Administrare si Gospodarire Locala adaposturile din localitatile Unirea si Lacu-Sarat.

Desi in luna august 2014, SUPAGL a preluat serviciul de gestionare a cainilor fara stapan, renuntandu-se la contractele cu SC Activitati Sanitar-Veterinare Horez SRL si SC Cinergy SRL, cele doua societati comerciale nu au fost scoase de tot din joc.

Dupa ce ani la rand a incasat 65 de lei pentru fiecare maidanez capturat si dus intr-unul din adaposturi, Vasile Horez, numit "tatucul hingherilor", a reusit sa convinga autoritatile locale sa construiasca un padoc chiar pe terenul pe care acesta il detine in Lacu-Sarat. De asemenea, pentru ca adapostul din comuna Unirea sa fie ridicat a fost inchiriat un teren care apartine SC Micos Trade SRL, firma unde actionar este Nicu Nita, consilier judetean PSD. In conturile celor doua firme "de casa" ajung lunar 16.000 RON, cate 8.000 RON pentru fiecare.

Sefa Serviciului de Gestionare a Cainilor fara stapan, Liliana Iftode, a precizat pentru Infobraila ca in anul 2014 au fost capturati de pe strazi putin peste 1.200 de maidanezi.

Reamintim ca, in 2006 de strangerea cainilor de pe domeniul public a fost responsabila Asociatia pentru Protectia Animalelor si Mediului "Horez", care avea incheiat un contract pe 4 ani cu Consiliul Local Municipal In anul 2010, Primaria, prin SUPAGL, a organizat un concurs de oferte, in urma caruia au fost desemnate castigatoare doua firme: SC ‘’Activitati Sanitar Veterinare Horez’’ SRL – o firma nou infiintata de Vasile Horez si Cinergy SRL, detinuta de Vasile Cioroiu, un fost politist.

Comentarii

comentariu

About the Author

-