Published On: mar, Mar 31st, 2015

Liberalii braileni, speriati de DNA: “As vrea sa nu mai ajung niciodata pe acolo! Nu stiu ce calitate am de luna care vine”

Share This
Tags

CortezLiberalii sunt speriati de DNA, dupa ce, cum a anuntat in exclusivitate Ziarul Infobraila, in urma cu doua saptamani, mai multi fosti si actuali consilieri judeteni PNL au fost audiati de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care este anchetata legalitatea finantarilor acordate de Consiliul Judetean cluburilor locale de fotbal si handbal, realizate in perioada in care Gheorghe Bunea Stancu conducea judetul.

“Am dat cu subsemnatul la DNA, dar as vrea sa nu mai ajung niciodata pe acolo”, a spus consilierul judetean Vasile Cortez, vizbil afectat de situatie.

Mai mult decat atat, Cortez a declarat ca nu stia unde este sediul DNA, intreband despre locatie o angajata a unei firme de salubritate, care i-a raspuns: “Nu va mai faceti ca nu stiti! Toti intrebati asa”.

In perioada in care Consiliul Judetean finanta CF Braila si HC Dunarea, cele doua echipe erau controlate de societati comerciale unde Gheorghe Bunea Stancu era actionar majoritar prin intermediul  Bursagrirom SA, Inalta Curte de Casatie si Justitie stabilind, la sfarsitul anului trecut, ca fostul baron s-a aflat in conflict de interese in materie administrativa si penala.

Acest mecanism prin care bani publici ajungeau la cele doua entitati controlate indirect de Stancu a fost girat atat de consilierii judeteni ai Puterii, cat si de cei ai Opozitie, hotararile de Consiliul Judetean cu privire la finantarile in cauza fiind adoptate cu unanimitate de voturi.

Vasile Cortez a mai precizat ca procurorii DNA l-au intrebat daca a vrut sa faca “aranjamente” in legatura cu activitatea echipei de fotbal, aratandu-i procesul-verbal al unei sedinte CJ din 2008, cand a fost aporbata asocierea Consiliul Judetean-CF Braila.

Atunci, Cortez sustine ca i-a sugerat in gluma lui Gheorghe Bunea Stancu sa il puna pe Dan Apostol, director executiv al CF Braila la acel moment, “sa se ocupe de arbitrii”, tinand cont ca echipa de fotbal era in picaj.

“Procurorii m-au intrebat ce am vrut sa spun si daca vream sa fac aranjamente. A fost o gluma, dar nu stiu cum mi-au luat-o procurorii. Nu stiu ce calitate am de luna care vine. Eu am votat pentru sportul brailean, nu stiam ce inseamna exact”, a mentionat liberalul.

Reamintim faptul ca mai multi fosti si actuali consilieri judeteni, marea majoritate membri PNL, au fost audiati de procurori la mijlocul lunii martie, fiind intrebati daca aveau cunostinta despre faptul ca, prin platile facute de Consiliul Judetean catre HC Dunarea sI CF Braila, Bunea Stancu directiona bani publici catre propriile firme.

Consilierii judeteni Marian Sirbu, Alfredo Pascale, Vasile Cortez, Bogdan Minescu si Adrian Radulescu, toti membri PNL, au trecut pe la DNA. De asemenea, si Danut Lungu,  Cristian Boala (PDL), Vasile Datcu si Giana Patrascu (PNL), consilieri in mandatul 2008-2012, au dat declaratii in fata procurorilor anticoruptie.

In afara modului in care consilierii judeteni au votat asocierea dintre Consiliul Judetean si cele doua cluburi sportive, tinand cont ca acestea aveau ca actionari majoritari firmele SC Concivia SA si SC Hercules SA, controlate de Bunea Stancu, presedinte al Consiliului la acel moment, astfel conflictul de interese fiind evident, DNA ancheteaza circuitul banilor publici in acest mecanism aprobat prin votul alesilor locali.

 

Comentarii

comentariu

About the Author