Published On: mie, Mar 11th, 2015

EXCLUSIV Dupa Primarie, DNA face verificari si la SUPAGL – institutie din subordinea lui Simionescu

Share This
Tags

simionescuDNA Galati face verificari la Serviciul de Utilitate Publica, de Administrare si Gospodarire Locala, institutie aflata in subordinea directa a primarului Aurel Simionescu. 

Informatia obtinuta in exclusivtate de Ziarul Infobraila ne-a fost confirmata chiar de directorul SUPAGL, Dan Apostol, care insa nu a dorit sa faca alte comentarii.

« Daca stiti dumneavoastra, inseamna ca asa este. Stiu ca aveti surse bune la DNA. Deci, asa e! Nu va pot da alte detalii. Veniti la mine la birou maine dimineata (n.r. azi) si discutam. Va zic tot ce vreti sa stiti, ca voi vreti multe sa stiti, dar acum sunt bolnav », ne-a declarat Apostol.

Principalele atributii ale SUPAGL sunt legate de deszapezirea si salubrizarea municipiului.

Vom reveni cu detalii legate de acest subiect in editia de maine !

Dupa mai bine de jumatate de an de la retinerea fostului presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, de catre procurorii anticoruptie, Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati a luat in vizor si Primaria Braila.

Din informatiile obtinute in exclusivitate de Ziarul Infobraila, procurorii au solicitat Primariei o serie de documente, care le-au fost deja puse la dispozitie. 

Intrebat cum comenteaza aceasta situatie, primarul Simionescu a recunoscut ca informatia este reala insa nu a dorit sa faca alte precizari. 

"Da au fost solicitate documente de la Primarie de catre DNA. Nu stiu sa spun pe de rost cand au fost solicitate. Le-am transmis pentru ca este un termen in care trebuie sa trimiti clarificarile respective", a declarat edilul pentru Infobraila. Conform unor surse judiciare, procurorii vizeaza retrocedari de imobile si terenuri, dar si diverse licitatii organizate de Primarie sub mandatul lui Simionescu. 

Reamintim faptul ca, pe data de 7 august 2014, DNA Galati l-a retinut pentru 24 de ore pe seful Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, intre timp revocat din functie, dupa ce au efectuat perchezitii la domiciliul acestuia dar si la sediul Consiliului. Procurorii il acuza pe fostul presedinte al CJ de abuz in serviciu si conflict de interese.

Potrivit procurorilor, in perioada 2009-2010, Bunea Stancu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, si-a incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de CJ.

La inceputul lunii februarie 2014, Ziarul National a publicat un articol conform caruia Bunea Stancu i-a avertizat pe colegii de partid ca daca va fi anchetat de DNA va trage tot judetul dupa el. "Nu o sa pic doar eu ca prostul, va iau pe toti dupa mine! Pe toti! Pana si pe procurorii care m-au scos pan acum! Ma duc eu, trag tot judetul dupa mine, si Bucurestiul, ne duce, cu totii la mititica!", a spus Stancu conform sursei citate.

Comentarii

comentariu

About the Author