Published On: lun, Mar 30th, 2015

Dupa scandalul coruptiei, la sefia invatamantului brailean a fost numita “o sluga a lui Bunea Stancu”

pirlogFostul inspector scolar general adjunct, Carmen Florentina Pirlog, este, de saptamana trecuta, seful Inspectoratului Scolar Judetean, inlocuind-o pe Cristina Anton, care a asigurat interimatul institutiei dupa ce Iulian Danielescu a demisionat ca urmare a trimiterii sale in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie.

Pirlog, director al Colegiului National “Nicolae Balcescu” pana la ocuparea functiei de adjunct al lui Iulian Danielescu, a fost citicata dur de Viorel Botea, fost inspector scolar general, la sfarsitul lunii februarie, acesta numind-o “sluga” fostului presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.

“Sper ca institutiile statului vor face lumina si se vor apleca si catre activitatea manageriala de director si de inspector scolar general adjunct a doamnei Pirlog din ultimii ani, avand in vedere marile semne de intrebare privind cheltuirea correcta a fondurilor primite de la Consiliul Judetean, de la domnul Bunea Stancu, cu ocazia sarbatoririi a 150 de ani de la infiintarea Liceului “Balcescu”. O sluga a lui Stancu, care este si mana dreapta a lui Danielescu, nu cred ca poate fi o persoana in care invatamantul brailean sa aiba incredere”, a spus, la acel moment, Botea.

Carmen Florentina Pirlog a ocupat functia de inspector adjunct al ISJ, la sfarsitul anului 2014, cand postul a fost vacantat  ca urmare a demisiei lui Marius Damian, a carui frate, profesorul Florentin Damian, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita.

Reamintim faptul ca, la inceputul lunii martie a.c. , Iulian Danielescu a demisionat din functia  de inspector scolar general al ISJ. Danielescu, un consilier din Ministerul Educatiei, un functionar din cadrul ISJ, dar si 5 profesori braileni, printre care si Veronica Picus-inspector de informaticaiin functie, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Galati pentru abuz in serviciu, acestia intervenind pentru ca unei eleve de la Liceul "Nicolae Iorga" sa ii fie modificata nota la purtare, astfel incat sa nu fie exmatriculata.

Pe data de 8 octombrie 2014, procurorii DNA au efectuat perchezitii la doua licee din Braila, printre care si Liceul "Iorga", dar si la sediul Inspectoratului Scolar Judetean, in aceeasi zi fiind dus la sediul DNA Galati, pentru audieri, si Iulian Danielescu, seful de atunci al ISJ.

Comentarii

comentariu

About the Author

-