Published On: joi, Mar 5th, 2015

Doi pusti, cel mai mic de 11 ani, au talharit mai multe batrane

Share This
Tags

poseta1Mai multe brailence, aflate la varsta a treia, au fost talharite in plina strada, intr-o zona aglomerata din oras, de catre doi pusti.

La mijlocul lunii februarie, minorii, de 11 ani si respectiv 15 ani, au atacat doua femei, trecute de 75 de ani, napustindu-se asupra acestora si smulgandu-le posetele.

In ambele cazuri, victimele nu au fost deposedate cu usurinta de bunurile proprii, cele doua femei incercand sa opuna rezistenta, insa din pacate nu au avut succes, cei doi talhari reusind sa se faca nevazuti.

Fata de minorul de 15 ani s-a dispus efectuarea in continuare a urmăririi penale, in calitate de suspect, pentru savarsirea infractiunei  de talharie calificata.

Politistii fac apel la cetateni pentru a obtine informatii cu privire la o alta infractiune de talharie comisa in seara zilei de 18 februarie, in jurul orelor 22.00, in zona cartierului Vidin. Atunci, o femeie a fost auzita tipand  de catre un tanar, care dand dovada de spirit civic a sarit sa o ajute pe braileanca, incercand sa-i prinda pe cei doi hoti, insa acestia au disparut printre blocuri cu tot cu poseta.

Din pacate persoana vatamata nu a depus plangere, de aceea oamenii legii fac un apel la vecinii sau rudele victimei care au cunostinta despre acest incident, rugandu-i sa o indrume la sediul Politiei, pentru a putea da o mana de ajutor in continuarea cercetarilor.

Politia avertizeaza ca datorita numarului mare de infractiuni de  furt inregistrate in ultima perioada, nesesizarea lor in cel mai scurt timp de la producere, creste riscul comiterii de fapte asemanatoare de catre autorii ramasi in libertate, pericolul planand asupra victimelor infractiunii cat si a celorlalti cetateni braileni.

Oamenii legii recomanda cetatenilor, in special persoanelor varstnice, sa nu plece de acasa dupa lasarea serii, iar daca totusi trebuie sa o faca la ore tarzii, intotdeauna sa fie insotiti de persoane care i-ar putea apara in caz de pericol. In cazul in care sunteti abordati pe strada sub diferite pretexte de persoane necunoscute, sa nu va lasati impresionati de aspectul sau de varsta acestora, iar poseta (portmoneul, borseta), sa o tineti intotdeauna cat mai aproape de corp. De asemenea, niciodata sa nu purtati asupra voastra sume mari de bani si niciodata sa nu tineti cardurile alaturi de hartiile ce contin codurile PIN ale acestora.

O ultima recomandare ce vine din partea politistilor este aceea de a-i sesiza imediat daca ati fost victima unei infractiuni de talharie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-