Published On: lun, Mar 23rd, 2015

Deputatul Nistor (UNPR) ii da in cap cu maidanezii din oras primarului Simionescu

Share This
Tags

Marioara NistorDeputatul Marioara Nistor, presedinte UNPR Braila, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca "problema cainilor comunitari este una stringenta", facand apel la Primarie "sa ia masuri cat mai urgent, pentru a diminua numarul cainilor maidanezi de pe strazi".

Nistor ii transmite primarului Simionescu, in subordinea caruia se afla Serviciul de Utilitate Publica, de Administrare si Gospodarire Locala – institutia care se ocupa de serviciul de ecarisaj, ca daca maidanezii nu sunt stransi de pe domeniul public si adapostiti in centre special amenajate, "autoritatile sunt partase la daunele create de acestia".

"Primul pas catre rezolvarea cat mai urgenta a problemei este strangerea tuturor maidanezilor de pe strazi, adapostirea si sterilizarea lor, pentru limitarea inmultirii. Aceste solutii imbina nevoia de protectie a cetatenilor de agresivitatea cainilor maidanezi, cu nevoia de protectie a animalelor, potrivit standardelor europene in domeniu", a mentionat deputatul UNPR.

Marioara Nistor mai spune ca "nu este normal ca cetatenii sa nu poata merge pe strada si sa fie in pericol in permanenta, din cauza maidanezilor".

"In anul 2013, agentiile de presa faceau publice numarul estimativ al cainilor comunitari, iar Braila avea in jur de 5.000 de exemplare, o cifra extrem de ingrijoratoare. Astazi, in 2015, pe strazile Brailei, constatam cu regret ca numarul cainilor maidanezi nu a scazut. Atrag serios atentia asupra acestui subiect, mentionand ca cetatenii braileni au dreptul la siguranta si liniste publica!", se mai arata in documentul citat.

Comentarii

comentariu

About the Author