Published On: vin, Mar 27th, 2015

Controale la Spitalul Judetean pana la sfarsitul lunii

spital-infobrailaSpitalul Judetean de Urgenta este verificat zilele acestea de catre inspectorii Directiei de Sanatate Publica, ca urmare a unui ordin al ministrului Sanatatii. Astfel de controale au loc in toate unitatile spitalicesti din tara.

Controalele au început pe data de 16 martie si vor continua pana la sfarsitul lunii, iar apoi, pana pe 16 aprilie, Directia de Sanatate Publica va intocmi un raport pe care il va transmite Ministerului Sanatatii.

 “Avem o grila de control pe care cei 3 inspectori DSP o respecta cu strictete. Orice neregula observanta poate fi sanctionata chiar de catre inspector”, a declarat Gabriel Ciochina, directorul DSP.

Inspectorii sanitari vor verifica fiecare sectie, inclusiv blocul operator si Unitatea de Primire Urgente, avand în vedere urmatoarele aspecte: conditiile igienico-sanitare, salile de mese, respectarea normelor de amplasare a paturilor, respectarea normelor privind grupurile sanitare, spatii frigorifice si monitorizarea temperaturii, circuitele funtionale, farmacia, laboratoarele, statia de sterilizare si respectarea etapelor sterilizarii, respectarea normelor la nivelul spalatoriei, depozitarea reactivilor si mediilor de cultura.

Pana astazi, inspectorii DSP nu au identificat probleme care necesita sanctionarea conducerii unitatii spitalicesti, conform celor precizate de directorul Ciochina.

Comentarii

comentariu

About the Author

-