Published On: mar, Mar 3rd, 2015

Conservatorii il apara pe seful invatamantului, trimis in judecata de DNA

Share This
Tags

Mihai-Danut-a-revenit-in-politicaConservatorii braileni, prin vocea senatorului Mihai Danut, il apara pe Iulian Danielescu, inspector scolar general al ISJ, trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu.

Danut spune ca ”la capitolul invatamant, Braila a excelat sub conducerea lui Danielescu”, subliniind faptul ca performantele sefului ISJ nu trebuie aruncate in derizoriu din considerente strict politice.

”Am fost surprins neplacut de pozitia exprimata public de dl senator Ion Rotaru in legatura cu situatia de la ISJ. Pe scurt, dumnealui sustine ca inspectorul scolar general, prof. Iulian Danielescu, nu ar trebui sa mai candideze pentru functia de conducator al institutiei. ii amintim domnului Rotaru ca, in ultimii doi ani, Braila a ocupat locul I pe tara  la evaluarea nationala, iar anul trecut a ocupat, de asemenea, locul I la sesiunea de bacalaureat din vara”, a precizat senatorul pe un site de socializare.

Reamintim faptul ca, Iulian Danielescu, un consilier din Ministerul Educatiei, un functionar din cadrul ISJ, dar si 5 profesori braileni (printre care si Veronica Picus-inspector de informatica, in functie), au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Galati, pentru abuz in serviciu, acestia intervenind pentru ca unei eleve de la Liceul "Nicolae Iorga" sa ii fie modificata nota la purtare, astfel incat sa nu fie exmatriculata.

Pe data de 8 octombrie 2014, procurorii DNA au efectuat perchezitii la doua licee din Braila, printre care si Liceul "Iorga", dar si la sediul Inspectoratului scolar Judetean, in aceeasi zi fiind dus la sediul DNA Galati, pentru audieri, si Iulian Danielescu, seful ISJ.

Comentarii

comentariu

About the Author

-