Published On: mie, Mar 25th, 2015

AU VENIT AMERICANII! VIDEO Convoi militar, implicat intr-un accident rutier la iesire din Braila

Share This
Tags

armata SUAMai multe convoaie militare, apartinand Fortelor Terestre Americane dislocate in Europa, au tranzitat judetul Braila, miercuri, in intervalul orar 10:00-11:30, cu destinatia Poligonul Smardan, Galati, unde se desfasoara Exercitiul Multinational “Saber Junction 15”.

TAB-urile si camioanele au trecut, escortate de Politia Militara, pe langa mall-ul de la marginea municipiului, iar apoi au intrat pe Soseaua de Centura. In dreptul centrului comercial, militarii americani au fost aclamati de brailenii care ieseau de la cumparaturi, in timp ce soferii din trafic claxonau fara oprire.

Soldatii au raspuns la salut si le-au zambit celor care nu pareau deloc mirati de ceea ce vedeau in fata ochilor lor. Mai mult decat atat, unii oameni spuneau ca au trait ce au asteptat bunicii lor zeci de ani: sosirea americanilor!

“De ce sa ne speriem? Doar sunt americani, nu rusi! Cred ca se duc in Ucraina sau undeva pe acolo, unde se bat aia. E putin ciudat ca ii vezi asa de aproape si aici, la mall. Dar vazusem oricum la televizor ca au trecut cu tancurile si pe la Constanta. E munca, domnule, in Armata, nu e de joaca. Azi, nu ii mai intereseaza pe astia tineri nici sa tina o arma in mana”, ne-a spus Marian Ionita, un brailean aflat chiar la cativa metri de convoi si care a tinut sa ne precizeze ca si-a satisfacut stagiul militar.

Din pacate, militarii americani au avut ghinion. Pe Soseaua de Centura, aproape de intersectia cu Soseaua Baldovinesti, convoiul militar a fost implicat intr-un accident rutier, dupa ce un sofer aflat la volanul unui Logan nu a respectat indicatiile Politiei Militare si nu a oprit pe partea dreapta a carosabilului.

Loganul a izbit un autoturism marca Volkswagen, cu numere de Cluj, care stationa, iar apoi a fost proiectat sub un TAB al Armatei SUA. Masinile au fost avariate, insa vehiculul militar a fost doar zgariat, convoiul oprindu-se doar pentru cateva minute.

“Trecea coloana militara, am oprit pe dreapta si am fost lovit in spate de catre o masina. M-am trezit in sant! Am vazut apoi ca masina a intrat sub un blindat.  M-a lovit si apoi a ricosat”, ne-a declarat soferul care oprise pe dreapta.

Barbatul care conducea Dacia Logan a fost scos dintre fiarele contorsionate de catre un echipaj de descarcerare si transportat la Spitalul Judetean, prezentand traumatisme craniene si toracice.

“Din primele cercetari se pare ca soferul Daciei Logan nu a respectat indicatiile antemergatorului coloanei militare care se deplasa din sens opus si din cauza neatentiei in conducere a tamponat din spate un alt autoturism, aflat pe aceeasi directie de mers, care oprise regulamentar, iar apoi a fost proiectat intr-un TAB al Armatei”, a precizat Dorel Valsan, comisar sef Politia Rutiera.

Exercitiul “SABER JUNCTION 15” a fost deschis, marti, 24 martie, cu participarea ministrului Mircea Dusa si a generalului Ben Hodges, comandantul Fortelor Terestre Americane din Europa, insa se va desfasura in luna aprilie, in Poligonul Smardan, cu participarea a peste 2.000 de militari din Marea Britanie, Republica Moldova, Romania si SUA.

Comentarii

comentariu

About the Author