Published On: joi, Feb 26th, 2015

VIDEO Infobraila i-a prezentat primarului Simionescu o filmare cu gunoaiele din oras. REACTIA edilului

Share This
Tags

simionescu-aurelNu este prima oara cand se vorbeste despre muntii de gunoi care dau strazilor Brailei un aer de periferie sud-americana. La fiecare ciclu de alegeri, aceasta problema se tot dezbate. Se si rezolva, tot atunci, printr-un hei-rup utecist al firmelor de salubrizare. Intre alegeri, gunoiul taie respiratia brailenilor. Mai tare decat groapa de gunoi.

O filmare realizata de Infobraila, ieri, in unele zone din Braila, care te infioara in cel mai real mod, a fost prezentata de jurnalistii ziarului primarului Aurel Simionescu. Orasul care zace intre mii de sticle din plastic, carpe, pungi, ambalaje, hoituri, si alte deseuri, mai ceva ca la groapa de gunoi, se doreste, in 2021, Capitala Culturala, si care si-a si gasit un grup de initiativa care a vazut masini parcate aiurea, dar nici un pic de gunoi.

Brailenii s-au obisnuit, cred autoritatile. Nu este asa.

“Au venit de foarte multe ori volele, dar in maxim o saptamana se face la fel. Noaptea, vin cu masinile si descarca fel de fel de deseuri. Au facut un loc de refugiu si de decantare”, ne-a spus Vasile Mosor, un brailean care locuieste in Pisc.

La fel in Prelungirea Calea Galati cu Soseaua, spre Baldovinesti. La fel pe strada Eroilor, in cartierul Pisc. La fel pe Vadul Schelei, la intersectie cu strada Cisnadie. La fel in Portul Braila, intre Dunare si intrarea in Gradina Publica. La fel pe Bulevardul Panait Istrati, la intersectie cu strada Cetatii. La fel chiar langa gardul Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”.

Ferindu-se camera de filmat, cineva ne zice apasat: “Primaria se implica foarte rar. Nimeni nu are curajul sa spuna cine depoziteaza gunoiul acolo, insa, cu siguranta cei care fac asta au lipsit de la lectia de educatie civica”.

Intrebat daca recunoaste orasul din filmarea noastra, primarul Simionescu ne-a precizat: “Am avut discutia cu prietenii nostrii de la ECO, incet, incet, trebuie sa facem curat pentru toata coborarea mizerabila si dupa aceea sa incercam sa-i penalizam si pe cetateni. Traian Jipa imi spune de fiecare data, ca are o suta, doua sute, trei sute de oameni amendati. Daca ma intrebati pe mine, desi eu sunt critic la chestia asta, dam putin mai bine pe centru, au mai disparut.  Toate colturile din Cuza, stam ca si pana acuma in zona limitrofa, dar ceea ce aveti dumneavoastra acolo, prin alte parti, pe faleza, astea va trebui cu un efort, o sa-l facem, ceea ce numim ecologizare, 10-15 martie. Cetatenii nu platesc taxele respective si din cauza asta, ei se duc si arunca cu caruciorul“.

Dintr-un comunicat al Politiei Locale aflam ca, in perioada ianuarie – februarie, politistii braileni au localizat un numar de 33 locatii de deseuri pe strazile municipiului. Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum si in alte locuri publice, a reziduurilor de orice natura au fost depistate si sanctionate contraventional 19 persoane, cu amenzi in valoare de 5.100 lei.

In comunicat nu scrie nimic de vreun politician amendat ca nu-si face treaba…

Comentarii

comentariu

About the Author

-