Published On: lun, Feb 2nd, 2015

Vezi cum poti trata conjunctivita alergica

Share This
Tags

conjunctivitaConjunctivita alergica este o inflamatie a conjunctivei produse printr-o reactie alergica.

Conjunctiva este o membrana subtire, mucoasa, stralucitoare ce captuseste fata posterioara a pleoapelor iar apoi se rasfrange trecand pe partea anterioara a globului ocular si tapeteaza fata anterioara a scleroticii.

Conjunctivita apare ca o reactie la diferite tipuri de alergeni: polen, praf, iarba, par, excremente de animale, pene, spori de mucegai, pene, spori de mucegai, lentilele de contact.

Exista mai multe tipuri de conjunctivite alergice, si anume: conjunctivita sezoniera, conjunctivita primavaratica, keratoconjunctivita atopica, conjunctivita papilara giganta.

 Simptomele conjunctivitei alergice :o chi rosu, prurit (mancarime), secretie. In cazul alergiei cornice grave care se inregistreaza si la copii mai ales in randul baietilor, simptomele se diminueaza spre varsta de 18 ani sau chiar dispar.

Tratamentul consta in picaturi antialergice, picaturi cu cortizon, unguente oftalmice cu cortizon fara antibiotic. Pe gura se poate administra tablete de Aerius, sau tablete ce contin vitaminele C si Calciu

Niciodata coliruri cu antibiotic in astfel de conjunctivite: se vor agrava! Pacientul trebuie vazut de oftalmolog care sa puna diagnosticul corect de conjunctivita alergica si sa indice tratamentul corespunzator.

Comentarii

comentariu

About the Author

-