Published On: lun, Feb 2nd, 2015

Vezi aici care sunt principalele cauze ale atacului de panica

Share This
Tags

atac-de-panicaAtacurile de panica sunt de ordin fizic, cognitiv si emotional. Acestea se instaleaza brusc si ating intensitatea maxima in jur de 10 minute. Principalele cauze ale atacului de panica sunt stresul zilnic, schimbarile majore din viata fiecaruia si instabilitatea financiara. Atacurile de panica mai pot fi declansate de abuzul de alcool, consumul de stupefiante, fumatul excesiv sau tensiunea nervoasa (decesul, nasterea, despartirea, dereglarile hormonale). Predispozitia genetica creste riscul de declansare a atacurilor de panica. Traumele din copilarie sunt asociate cu un pericol mai mare de a dezvolta acesta boala.

Simptome cardiovasculare: palpitatii, ritm cardiac accelerat, transpiratie, dureri in piept.

Simptome respiratorii: senzatie de sufocare, nod in gat sau respiratie neregulata.

Simptome neurovegetative: ameteli, senzatie de lesin, tremuraturi, frisoane sau puseuri de caldura, senzatia de amorteala sau furnicaturi.

Simptome psihologice: teama de a nu muri, teama de a nu face atac de cord, atac cerebral, teama de a nu pierde controlul sau de a innebuni.

Impotriva atacurilor de panica exista doua tipuri de tratament: psihoterapia si antidepresivele, care ajuta, dar nu vindeca. Important e ca in momentul declansarii unui atac de panica sa avem langa noi pe cineva drag, apropiat care sa stie ce sa faca si cum sa procedeze.

Comentarii

comentariu

About the Author

-