Published On: mie, Feb 4th, 2015

Un avion al companiei asiatice TransAsia Airways s-a prabusit cu 58 de persoane la bord. Cel putin 12 persoane au murit

Share This
Tags

avion prabusitIn aceasta dimineata, un avion al companiei asiatice TransAsia s-a prabusit in raul Keelung din orasul Taipei. La bordul avionului se aflau 58 de persoane, dintre care 5 membri ai echipajului. Dintre pasageri, 31 sunt turisti din China continentala, care cel mai probabil se intorceau acasa, intrucat multe persoane vin in Taiwan prin insulele Kinmen.

Avionul ATR-72 tocmai decolase de pe aeroportul Songshan din Taipei si se indrepta catre aeroportul din Kinmen, in largul coastei de sud-est a Chinei, a precizat Agentia de stiri taiwaneza Central News Agency (CNA).

Avionul s-a prabusit in rau cand a lovit un pod suspendat. Controlorii de trafic aerian au pierdut contactul cu avionul la ora locala 10.55 (04.55 ora Romaniei).

Avionul este in prezent pe jumatate scufundat in apele raului Keelung. La locul accidentului au fost trimisi salvatori si pompieri din orasul Taipei. Echipele de salvare au taiat fuzelajul si incearca sa salveze persoanele blocate in interior. Oficiali din Taipei sustin ca 16 persoane au fost ranite, iar soarta altor 30 nu este cunoscuta.

Cauza prabusirii avionului inca nu se cunoaste.

Reamintim faptul ca, in luna iulie, un avion apartinand companiei TransAsia Airways s-a prabusit in arhipelagul Penghu din Taiwan, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, 48 de persoane au murit.

Comentarii

comentariu

About the Author

-