Published On: mie, Feb 4th, 2015

Ucraina, Polonia si Lituania vor crea o unitate militara comuna. Parlamentul Ucrainei a ratificat Acordul

Share This
Tags

crimeea-militari-crimeeaPotrivit segodnya.ua, Rada Suprema a Ucrainei a ratificat Acordul intre guvernele Ucrainei, Lituaniei si Poloniei privind crearea unei unitati militare comune. Acordul a fost sustinut de catre 290 de deputati.

Adjunctul ministrului ucrainean al Apararii, Piotr Mehed, a declarat ca Centrul de comandament al Unitatii va fi amplasat in Polonia, la Lublin.

Reamintim ca acest Acord a fost semnat in luna septembie a anului trecut, la Varsovia, de catre prim-ministrii celor trei tari, dar discutiile privind realizarea  acestuia au avut loc mai devreme. In luna mai 2014, seful Ministerului Apararii, Mihail Kovali, a precizat ca aceasta unitate militara comuna, in care vor intra reprezentantii armatelor din cele doua tari NATO, va permite soldatilor si ofiterilor ucraineni sa se conformeze la Standardele militare ale Aliantei. Din Acordul respectiv reiese faptul ca, fizic, militarii se vor reuni numai pe durata exercitiilor si operatiunilor militare, iar in restul timpului se vor afla in tarile lor.

Autorii Acordului subliniaza faptul ca, atat coordonarea, cat si furnizarea echipamentelor si armamentului necesar, se vor realiza in comun, de catre Ucraina-Polonia-Lituania. Fiecare dintre parti isi va asuma responsabilitatea pentru finantarea propriilor subdiviziuni in cazul antrenamentelor si exercitiilor comune, pregatirii si participarii directe la operatiuni. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-