Published On: vin, Feb 20th, 2015

Tudose (PSD), dupa scandalul cu mizeria de la Spitalul Judetean: Trebuie un manager care sa nu fie medic

Share This
Tags

TudoseDeputatul Mihai Tudose, presedintele PSD Braila, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, intrebat daca a discutat cu presedintele interimar al CJ, Viorel Mortu, despre schimbarea din functia de director al Spitalului Judetean a medicului Mihail Iugulescu, ca, in opinia sa, unitatea spitaliceasca trebuie condusa de un manager care sa nu fie si medic.

"Daca vreti o opinie personala, cred ca acolo ar trebui sa fie cineva care nu e medic, in primul rand. Sa nu mai tina el cu sectia lui, sa aiba mai multe treburi. Sa fie doar manager si sa nu fie implicat in actul medical", a precizat Tudose.

Liderul social-democratilor braileni a mai adaugat faptul ca o sa ii impartaseasca si presedintelui interimar al CJ aceasta opinie.

Reamintim faptul ca, in urma cu aproximativ trei saptamani, Antena 1 a prezentat, la o ora de maxima audienta, o serie de fotografii surprinse de un brailean in Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Braila. 

Descrierea era urmatoarea, sustinuta cu desavarsire de fotografii"Pacientii internati in spitalul din Braila sunt nevoiti sa foloseasca un dus ruginit, intr-o incapere cu pereti negri, plini de igrasie. In salon, pacientii ar trebui sa se insanatoseasca, dar in orice moment ar putea sa se electrocuteze in firele impachetate intr-o punga de plastic ce atarna deasupra patului. O baie insalubra, pereti murdari, var crapat, mucegai."

Atunci, directorul spitalului, doctorul Mihail Iugulescu, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere cu privire la situatia prezentata de Antena 1, insa presedintele interimar al Consiliului Judetean a precizat ca Iugulescu i-a comunicat ca fotografiile "sunt vechi de 3-4 ani".

Vineri, 13 februarie, cand jurnalistii braileni au reusit sa intre in spital, impreuna cu secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Francisk Iulian Chiriac, pentru a vedea care este realitatea, saloanele in cauza erau in reparatii, iar directorul Iugulescu nu a mai sustinut ca mizeria si conditiile insalubre au fost imortalizate in urma cu ani buni.

Comentarii

comentariu

About the Author