Published On: lun, Feb 9th, 2015

Tribunalul Braila a respins contestatia lui Bunea Stancu in Dosarul “Stancu vs. Prefectura”. Baronul poate contesta decizia in 15 zile

Share This
Tags

Stancu tribunal gl 1Functia de presedinte al Consiliului Judetean Braila este vacanta incepand de astazi, Tribunalul Braila, Sectia a-II-a Civila de contencios administrativ si fiscal, respingand ca nefondata contestatia lui Gheorghe Bunea Stancu in dosarul "Stancu vs. Prefectura", conform portal.just.ro. Potrivit sursei citate, Stancu poate depune recurs in timp de 15 zile.

Fostul sef al CJ a cerut instantei sa anuleze ordinul prefectului Vasilica Vilcu prin care acesta a fost revocat din functie, emis pe 26 noiembrie 2014, dupa ce Curtea Suprema a decis definitiv ca baronul a incalcat regimul privind conflictul de interese in materie administrativa si penala.

Daca Stancu nu ar fi contestat ordinul, functia devenea vacanta dupa 10 zile de la emiterea deciziei de catre prefect, prin necontestare, conform legii, iar astfel puteau fi demarate inca din luna decembrie 2014 procedurile pentru organizarea alegerilor anticipate pentru sefia Consiliului Judetean.

Potrivit legislatiei in domeniu, prefectul va inainte Ministerului Afacerilor Interne propunerea pentru data organizarii alegerilor anticipate, care pot avea loc in termen de maximum 90 de zile de la data pronuntarii hotararii definitive a instantei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-