Published On: mar, Feb 10th, 2015

The Hollywood Reporter despre Emilian Oprea, actor TMF Braila: Misteriosul si chipesul debutant

Share This
Tags

emilian opreaFilmul "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, inspirat de cazul real al procurorului Panait, a atras atentia presei internationale dupa prima proiectie de la Festivalul de la Berlin, publicatia americana The Hollywood Reporter (THR) precizand ca in aceasta pelicula "Kafka ajunge in Romania post-comunista", precizeaza Mediafax. "De ce eu?" este o ampla alegorie a tarii in tranzisie, "atractiva vizual si solid realizata", mai noteaza THR.

Protagonistul filmului este Emilian Oprea, in varsta de 37 de ani, actor al Teatrului "Maria Filotii" din Braila din anul 2002, care interpreteaza rolul lui Cristian Panduru, un procuror tanar si idealist care incearca sa rezolve un complicat caz de coruptie in tumultosul context social-politic din Romania anilor 2000. 

THR spune despre Oprea in cronica semnata de Stephen Dalton ca este "un (n.r. actor) debutant misterios si chipes" care joaca rolul unui procuror idealist cu convingeri morale puternice, un tanar lector, "un afemeiat rece" care-si inseala partenera cu studentele de la Universitate.

Emilian Oprea a debutat pe scena TMF Braila, in 2002, in rolul lui Nico din piesa "Peatra din casa" de v. Alecsandri, in regia lui Mircea Valentin.

Comentarii

comentariu

About the Author

-