Published On: vin, Feb 13th, 2015

Simionescu: Cine vine sa isi ridice ajutoarele comunitare pana la 1 martie bine, cine nu, nu

Share This
Tags

ajutoare_sociale_alimenteDoar 200 de persoane din Braila au mai ramas sa isi ridice ajutoarele comunitare. Conform statisticii prezentate de primarul Aurel Simionescu pana in momentul de fata 10360 de braileni si-au ridicat alimentele din cei 12338 de beneficiari.

Autoritatile locale au incercat sa anunte cetatenii care nu si-au ridicat inca ajutoare insa in cele din urma primaria a hotarat sa suplimenteze listele iar cei care nu s-au regasit initial pe ele isi pot depune actele necesare pentru a beneficia de alimente.

Cu toate acestea edilul a precizat faptul ca va mai da alimente pana la 1 martie, urmand ca dupa ce Hotararea de Guvern apare in Monitorul Oficial sa reia listele, astfel brailenii care au primit deja ajutoarele comunitare vor mai beneficia de alimente.  

"Vom mai da alimente pe liste pana la 1 martie, cine vine bine cine nu, nu. Deja eforturile pe care le-am facut, cu anunturi, cu trimis politisti si toate cele, nu mai au o justificare. Vom mai da pana la 1 martie, dupa aceea astept sa apara Hotararea de Guvern in Monitorul Oficial, vom relua listele respective. O sa vedem daca la nivelul judetului exista localitati in care nu au ajuns cantitativ numarul de pachete atunci luam de unde sunt mai multe si le dam, daca lucrurile sunt echilibrate la nivel de judet atunci vom relua listele si vom da inca odata cele doua pachete. Avem peste 20 de mii de pachete la nivelul orasului Braila. Eu fac apel catre cei care stiu ca au dreptul, pana la 1 martie sa vina sa isi ridice alimentele", a precizat primarul Aurel Simionescu.

Diferit fata de anul precedent, in anul 2014 distribuirea ajutoarelor alimentare se realizeaza in ordine alfabetica, indiferent de categoria de beneficiari. Astfel brailenii cu numele de familie cuprins in intervalul A-K isi vor ridica alimentele de la Liceul „C.D. Nenitescu”, fostul Liceu de Chimie, Soseaua Buzaului nr. 15 iar  beneficiarii cu numele de familie cuprins in intervalul L-Z isi vor putea ridica ajutoarele de la Liceul „Constantin Brancoveanu”, fostul Liceu Progresul, din Calea Galati nr. 346. Programul de distribuire va fi de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00 – 16.00.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate, beneficiari ai produselor alimentare, in conformitate cu prevederile HG nr. 799/2014, sunt familiile si persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; familiile si persoanele singure beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei; somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj în cuantum lunar stabilit de pana la 400 lei, inclusiv, si somerii înregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj;  persoanele cu handicap grav si accentuat, neinstitutionalizate, adulti si copii; pensionarii (sistemului public de pensii,  beneficiari de indemnizatie sociala, beneficiare de indemnizatii si sporuri acordate invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi) ale caror pensii cumulate, se afla sub 400 lei/luna;

Persoanele care fac parte din mai multe categorii, beneficiaza de ajutoare alimentare o singura data in cadrul programului anual si pentru o singura categorie de persoane defavorizate careia ii apartin la data distribuirii ajutoarelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-