Published On: lun, Feb 2nd, 2015

Sfaturi pentru prevenirea infectiilor fungice

Share This
Tags

infectie_unghie1Este o boala relativ frecventa, cam 30 % din populatia globului se confrunta cu acest aspect.  Ea apare atunci cand  fungii ataca unghiile de la maini sau de la picioare. Fungii pot patrunde prin micile taieturi din pielea din jurul unghiei.

Daca esti sanatos probabil o asemenea infectie nu iti va cauza mari probleme de sanatate, doar aspectul urat al unghiei iti va da probleme.

Fungii cresc mai frecvent la oamenii cu un sistem imunitar mai scazut, se numesc Tinea Unguium si pot afecta unghiile de la maini si picioare. Unghiile de la picioare mai pot fi afectate de infectiile cu dermatofiti. Aceste infectii de obicei se dezvolta ca si consecinta a expunerii la caldura, medii umede (pantofi, dusuri).

O asemenea infectie poate provoca probleme serioase persoanelor care sufera de diabet.

Infectiile fungice ale unghiilor sunt comune, ele pot fi de asemenea o problema pentru persoanele care poarta unghii din acryl. De obicei apare ca o zona opaca albicioasa sau cenusie la nivelul zonei distale a marginii unghiei.

Fungii se dezvolta cel mai bine in mediile calde, si se raspandesc de la o persoana la alta. Poti contacta aceasta infectie daca frecventezi dusurile, piscinile publice si folosesti articolele de imbracat sau incaltat de acolo.

Daca te hotarasti sa tratezi aceasta infectie poti apela la o crema, lotiune sau lac de unghie special fabricate pentru a combate fungi. Doctorii iti pot prescrie alte tratamente mai puternice pe perioade ce se intend pana chiar si la un an. Exista si posibilitatea ca aceasta infectie sa nu dispara sau daca dispare sa recidiveze. Iata cateva sfaturi pe care le poti urma pentru prevenirea infectiilor fungice.

Inainte de culcare, spalati-va si stergeti-va picioarele cu mare grija.

Purtati sandale sau pantofi de camera, din materiale care sa permita aerisirea picioarelor. Lasati incaltamintea sa se aeriseasca 24 ore inainte sa le purati iar.

Purtati sosete si schimbati-le de fiecare data cand simtiti ca v-au transpirat picioarele. Evitati sa purtati ciorapi excesiv de stramti care produc umiditate

Nu imprumutati obiectele de uz personal.

Purtati papuci cand sunteti la dusuri comune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-