Published On: vin, Feb 13th, 2015

Seful CJ, Viorel Mortu, cauta functionari braileni din Consiliile Judetene Vrancea sau Buzau pentru a-i inlocui pe “functionarii lui Stancu”

Share This
Tags

Viorel MortuDosarul de coruptie in care este implicat Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ Braila (PSD), care se judeca la Tribunalul Vrancea, duce institutia in imposibilitatea de a functiona, dupa ce 12 angajati au fost concediati, scrie Ziarul de Vrancea.

Hotararea a fost aplicata angajatilor incepand cu 11 februarie. Pentru a compensa deficitul de personal, presedintele interimar al CJ Braila, Viorel Mortu, cere ajutorul baronilor din regiune, sa transfere personal.

Solicitari de ajutor de functionari s-au facut catre Consiliile Judetene din Galati, Vrancea, Buzau, Tulcea si Ialomita. Tribunalul Vrancea a dispus inlaturarea duzinei de functionari cercetati pentru coruptie si forteaza CJ Braila sa organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor vacante.

“Am facut deja o adresa catre Consiliile Judetene din Galati, Vrancea, Buzau, Tulcea si Ialomita, pentru a vedea daca sunt cumva acolo braileni care fac naveta, sa ii aducem acasa. Vom stabili si data concursului pentru ocuparea acestor posturi. Cautam toate variantele posibile, ca sa rezolvam problema cat mai repede. Vorbim de directii fundamentale din structura Consiliului Judetean, care trebuie acoperite cu oameni competenti”, a declarat Viorel Mortu pentru Ziarul de Vrancea.

Functionarii cercetati la pachet cu Bunea Stancu provin de la Achizitii Publice, Administrare Bunuri si Reglementare Rutiera, Biroul Tehnic, Compartimentul Implementare, Monitorizare Proiecte, Directia Tehnica si de Gospodarire Comunala sau Compartimentul Disciplina Contractuala si Executare Silita.

In solutia data la Tribunalul Vrancea pentru Gheorghe Bunea Stancu, Mija Florin si Moisiu Nicolae s-a stabilit control judiciar si “sa nu se deplaseze la sediul Consiliului Judetean Braila; sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu ceilalti inculpati, cu reprezentantii persoanelor vatamate, partilor civile ori cu martorii din cauza”, dupa cum se precizeaza pe site-ul Tribunalului Vrancea.

Practic, functionarii sunt suspendati din functii, nu lucreaza si nu li se acorda salariu. Acestia au posibilitatea sa conteste masura, insa pana la aceasta data, cel putin unii dintre ei nu au facut acest lucru, acceptand “concedierea”, mai scrie ZV.

Comentarii

comentariu

About the Author

-