Published On: lun, Feb 23rd, 2015

Ruslana, castigatoarea Eurovision 2004, vine la finala romaneasca din acest an a concursului

Share This
Tags

ruslanaIn cadrul finalei nationale a concursului Eurovision,  Ruslana, castigatoarea editiei din 2004, va sustine un recital, pe 8 martie, la Sala Polivalenta din Craiova, informeaza un comunicat al Televiziunii Romane.

Printre piesele incluse in show-ul pe care-l va sustine, Ruslana va interpreta melodia “Wild dances”, cea care i-a adus trofeul Eurovision, cu un total de 280 de puncte, un record de puncte la vremea respectiva, precizeaza GANDUL.

Timp de 97 de saptamani, piesa "Wild Dances" a dominat clasamentele musicale, staţionand pe prima pozitie in Belgia timp de 10 saptamani consecutive. Albumul cu acelasi nume a fost vandut in peste 25 de tari si a castigat cinci discuri de platina in Ucraina.

Ruslana a primit numeroase premii. Astfel, in Las Vegas, Ruslana a primit prestigiosul "World Music Award" pentru cel mai bine vandut artist, belgienii au inclus-o intr-un top al celor mai populari artisti, grecii au ales-o cea mai sexy artista, in timp ce in Ucraina a fost desemnata cea mai influenta persoana publica.

La finala nationala a concursului Eurovision 2015 din 8 martie, care se va desfasura pe scena Salii Polivalente din Craiova, vor concura Luminita Anghel, Alexa si Aurelian Temisan, Voltaj, Baietii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee si CEJ.

In finala Selectiei Nationale, cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizarii publicului larg, dar si votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca in cazul votului juriului, mai arata sursa citata.

Selectia nationala se va desfasura la Sala Polivalenta din Craiova si va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro

De asemenea, pe site-ul eurovision.tvr.ro, persoanele interesate pot gasi toate informatiile despre concurs, dar si noutatile din tara si din strainatate pe subiectul Eurovision.

Comentarii

comentariu

About the Author

-