Published On: vin, Feb 6th, 2015

Recompensa pentru traseism: Omul lui Tariceanu din CLM Braila, propus in CA al Oil Terminal

Share This
Tags

dan paun si tariceanuRecompensa de zile mari pentru "traseistul" Dan Paun, ales, in 2012, consilier local pe listele Partidului Uniunea Ecologista din Romania (PUER), dar care, doi ani mai tarziu, s-a transferat in partidul infiintat de Calin Popescu Tariceanu. Paun a fost propus de Ministerul Energiei ca membru in Consiliul de Administratie al operatorului portuar Oil Terminal.

Ministerul Energiei, care controleaza 59,6% din capitalul Oil Terminal, a venit cu cinci propuneri proprii pentru board, cu solicitarea ca acestia sa fie alesi in functie provizoriu, cu mandate de pana la un an sau pana la desemnarea unor noi administratori de catre Adunarea Generala a Actionarilor, anunta Ziarul Financiar.

Printre propunerile ministerului condus de Andrei Gerea, membru al partidului lui Tariceanu, deci coleg de partid cu Paun, se afla si alesul local brailean.

Noul board va avea misiunea sa dinamizeze activitatea Oil Terminal, ale carei afaceri stagneaza de mai multi ani, si sa o readuca pe profit. Marjele companiei au fost erodate de scaderea drastica a volumului de titei importat in Romania, ca urmare a inchiderii majoritatii rafinariilor de petrol, mai precizeaza sursa citata.

La sfarsitul lui 2014, dupa ce Paun a anuntat in plenul Consiliului ca a aderat la partidul lui Tariceanu, avand functia de presedinte al filialei Braila si vicepresedinte la nivel national, liderul de la Centru al ecologistilor i-a transmis primarului Aurel Simionescu o adresa prin care ii cerea demiterea lui Paun din CLM, care isi pierduse prin decizia luata sprijinul politic.

Chiar daca si o parte din consilierii locali, printre care Chiru, Draghincesu sau Fusea, i-au cerut lui Simionescu excluderea lui Paun din Consiliul Local, pe motiv ca a ramas fara sustinerea formatiunii politice pe listele caruia a candidat, "liberal-reformatorul" a ramas in continuare in "mini-parlamentul local". Secretarul municipiului Ion Dragan le-a spus consilierilor ca legea il apara pe Dan Paun.

Explicatia oferita de "traseist" in sprijinul ramanerii sale in Consiliul Local este una de-a dreptul halucinanta. Fostul ecologist a declarat ca nu a semnat nicio adeziune la PLR, ci doar a facut o declaratie publica, chiar daca acesta a organizat anul trecut o conferinta de presa in care a anuntat ca este liderul interimar al PLR Braila, fiind ales si vicepresedinte al partidului la nivel national la Congresul PLR din 2 august 2014, desfasurat la Bucuresti.

Comentarii

comentariu

About the Author